Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Jadeveon Clowney, DE

2014. január 03. - Asbee

Csapatunk számára megkezdődött az offseason, így jöjjön a legtehetségesebb egyetemi játékosok bemutatása. Jelenleg még nagyon korai meghatározni a játékosok valódi értékét, így könnyen lehetséges, hogy egy jelen esetben 1/12-nél reális húzásnak tűnő játékos a top 5-ben gazdára talál már, de az is, hogy köröket csúszik. Elsőként következzen az egyik legjobb képességekkel rendelkező Jadeveon Clowney.

A játékos már freshman évében berobbant az egyetemi ligába (36 szerelést és 6 sacket jegyzett), a South Carolina erőssége volt. Nem meglepő, hogy sophomore idényében tovább javította számait (49 szerelés, 13 sack) és a Heisman választáson hatodik helyen végzett. Elsőként nyerte meg másodévesként a legjobb defensive endnek járó Hendricks Awardot és több más címre is jelölték. Junior szezonja nem sikerült ennyire jól, mindössze két sacket szerzett csak. Ehhez azonban hozzá kell tenni azt is, hogy ellenfelei sokkal jobban figyeltek rá, illetve heteken át sérüléssel bajlódott és valószínűleg egy műtét is előtte áll még a tavasz folyamán.

Erősségek: méretben, sebességben, robbanékonyságban, erőben és technikában is kiváló, ritka az ilyen, hogy valaki minden tekintetben ennyire kiemelkedő legyen. Jól kapja el a snapet és rohanja le a tackle-t. Túl gyors a trap blockok ellen, rendszeresen a backfielden találja magát. Képes elhajolni blokkolója elől és okosan fordul be a széleken az irányító felé. Jól használja karjait, képes velük kizökkenteni a tackle-t. Kíváló swim move-jának és laterális agilitásának köszönhetően a fal belső részét is képes rohamozni. Csak ritkán alkalmazták két pontos állásban, de akkor is hatásosan szerepelt, így 3-4-ben is lehet jövője. Sokkal több mint egy pass rusher. Mozgékonyságát a futójáték ellen is jól kamatoztatja, meglép az ellenféltől mielőtt az blokkolná őt. Ritkán tudják hosszú időre kivenni a játékból, ráadásul tudja merre tart a labda és a downfieldre is hátra tud lépni. Képes a kemény ütközésekre is, számos fumble-t kierőszakolt egyetemi évei alatt.

Gyengeségek: túl nagyok az elvárások irányába, lehetséges hogy a nagy hype miatt ezeknek nem fog megfelelni. Kondicionális állapota és mentalitása kérdéseket vet fel. Túl atletikus a cut block ellen. Képes elütni az ellenfél irányítójának átadásait, de rossz labdaérzéke miatt nem tudja véghezvinni az interceptiont. Valószínűleg műtét vár majd rá, ami azt jelentheti, hogy kihagyja a combine-t. Decemberben volt két gyorshajtásos ügye is.

Clowney a 2014-es draft talán legjobb játékosa, már freshman éve után is elkelt volna a drafton. Némileg talán rontott értékén utolsó szezonja, többen is kérdéseket vetnek fel elsősorban hozzáállása miatt. Nagyon nagy meglepetésnek kell történnie ahhoz, hogy ne az első öt hely valamelyikén válasszák ki, de sok idő van még májusig... A szakértők Mario Williams-hez hasonlítják, ő volt az utolsó defensive end aki 1/1-es választottként gazdára talált. Akár csúszik akár nem, valaki nagyon jól fog járni Clowney-val.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr465726395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása