Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Jake Matthews, OT

2014. január 20. - Asbee

Egy újabb elit prospect bemutatása következik, ezúttal a Texas A&M offensive tackle-je, Jake Matthews a soros.

1992. február. 11-én látta meg a napvilágot a Texas állambeli Missouri City-ben. Az Elkins High School futballcsapatában együtt játszhatott D.J. Haydennel. A középiskola végén 4 csillagos prospectként rangsorolták és a 7-dik volt az offensive tackle-k sorában. 2009-ben több helyen is High School All-American teambe választották.

Az egyetemen remek csapattársak mellett játszhatott, például Luke Joeckel volt a kollégája tackle poszton. Miatta Matthews először a jobb oldalon kezdett és senior évében került át a vakoldalra. Már tavaly is nyugodtan jelentkezhetett volna a draftra, az erős class ellenére is top 10-be várták. Utolsó két egyetemi évében All-SEC első csapatba választották.

Erősségek: gyorsan kapja el a snap pillanatát, erős kezeivel és mobilitásával jól kontrollálja az ellenfelet passzblokkolás esetén. Futásblokkolásban is kiváló, atletikusságával képes meglepni a védőket. A második vonalban eléri a linebackereket is. A támadófal mindkét oldalán játszott, 3 és fél éves kezdőként eltöltött tapasztalata van.

Gyengeségek: jók a fizikai képességei, de tudna még tovább fejlődni. Nincs meg benne a gyilkos ösztön. Szüksége lenne még némi sebességre.

Egy olyan játékossal állunk szembe, akinél ha nem történik semmi váratlan áprilisig, akkor akár top 5-ös választás is lehet. Anno öt szerkesztőt is megkérdeztek az NFL.com-tól, hogy ki a jobb Joeckel vagy Matthews és ketten utóbbit választották. A támadó falemberek között idén is találunk kiváló játékosokat, közülük pedig jelenleg Jake Matthews tűnik a legígéretesebbnek és a CBS-nél összesítésben is az első helyre rangsorolják.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr765771959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása