Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: C.J. Mosley, LB

2014. január 25. - Asbee

Ugyan hagyomány lett New Yorkban a linebacker poszt hanyagolása a draftokon és Jon Beason érkezésével sikerült is megszilárdítani az egységet, de a rutinos játékos szerződése lejárt, az utánpótlásra pedig szükség lehet. Emiatt érdemes pillantást vetni C.J. Mosley-ra is.

A játékos 1992. június. 19-én látta meg a napvilágot az alabamai Theodore városában. A helyi középiskolában tanult és futballozott. Iskolája történelmében rekordot állított fel több mint 500 szereléssel. 4 csillagos prospectként rangsorolták és a hatodik volt a szélső linebackerek között. Pályára lépett a 2010-es U.S. Army All-American Bowlon, ahol az Alabama egyetemét választotta.

Már első évében letette névjegyét, hiszen Freshman All-American csapatba választották. Sophomore éve nem volt olyan produktív és két mérkőzést is kihagyott. A will linebacker szerepkörét Nico Johnsonnal töltötte be, Mosley leginkább coverage-ben kapott szerepet. Statisztikailag 2012 volt a legerősebb éve, mikor All-SEC és All-American első csapatba választották. Ezeket az elismeréseket megkapta 2013-ban is. Legutóbb övé lett a legjobb linebackernek járó Butkus Award is és a legjobb védőjátékosnak választották az SEC konferenciában. Csapatával kétszer is megnyerte az egyetemi bajnokságot.

Erősségek: méreteit kihasználva tisztára tudja játszani magát és utána próbálja legyilkolni a labdás játékost. Rendkívül okos játékos, kiváló ösztönökkel rendelkezik, ritkán vét mentális hibát. Mindig a labdán van a szeme. Ott van sebességben is, az irányítóval és a futóval is tartja a lépést. 3-4-ben szerepelt, de 4-3-ban is megállná a helyét. A down fielden is képes megcsinálni a szerelést.

Gyengeségek: nem mindig konzisztens szereléskor, néha csak odadobja magát az ellenfélhez. Többször is bajlódott sérüléssel. A jobb falemberek ki tudják venni a játékból. Képes megszenvedni a slot WR-ek ellen. Az Alabama nem a legjobb linebackerekről ismert...

Nem hiszem, hogy egy linebackerre fogjuk felhasználni a 12. helyre jogosult választási jogot, hiszen ez a jelenleginél jóval rosszabb LB sornál sem volt jellemző. Valószínűleg nem követi el Reese azt a hibát, hogy ne hosszabbítson szerződést Beasonnal, így pedig nem lesz szükség korai körös linebackerre.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr525777676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása