Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Eric Ebron, TE

2014. január 31. - Asbee

Egy újabb pozíció legjobbja kerül bemutatásra, következik a UNC tight endje, Eric Ebron.

A játékos 1993. április. 10-én született North Carolinában, Greensboro városában. A Ben L. Smith High School tagjaként mind a támadóknál mind a védőknél bizonyítania kellett, tight endet és defensive endet játszott. Az offense-ben 28 elkapásig, 682 yardig és 10 TD-ig, a védelemben pedig 68 szerelésig és 13,5 sackig jutott. Egyeteméül a North Carolinát választotta.

Rookie évében 10 mérkőzésen szerepelt, mérlege 10 elkapás, 207 yard és 1 TD volt. 2012-ben nagyot lépett előre, megnégyszerezte elkapásainak számát, melyekből 625 yardot és 4 TD-t ért el. Az igazi áttörés junior idényében következett be, nem sok kellett neki az 1000 yardos határhoz (973), igaz touchdownt csak háromszor ünnepelhetett. Csapatával Belk Bowl bajnoki címet ünnepelhetett, Ebront pedig All-ACC és All-American első csapatba választották.

Erősségek: remek atléta, aki könnyedén fel tud gyorsítani arra a sebességre, hogy kivégezze a védőket. Agilis, benne van a lehetőség, hogy az elkapás után gyors irányváltásokkal további hasznos yardokat hozzon. Gyorsan szakad el a LOS-ről. A labdát a testétől távol is el tudja kapni, nagy hatósugár. Blokkoláskor fizikális, erőteljesen támad. Szívós játékos, félelemtől mentesen és nagy önbizalommal játszik. Jó ösztönök, mindig veszélyt jelent a védelem számára. In-line és slot pozíciókban is van tapasztalata, sőt special teamben is szerepelt coverage-ben. Messze van még a csúcstól.

Gyengeségek: szüksége lesz még némi izomra és tömegre. Még mindig tanulja hogyan szerezzen erőt testi képességeivel. Sokkal hatékonyabbnak kell lennie a route-oknál, könnyen eltéríthető - fizikálisabbnak kell lennie ahhoz, hogy tisztára játszhassa magát. Elkapásoknál sokkal agresszívebbnek kell lennie, pláne ha nyakán van a védő. Időnként elkapható labdákat is elejt, jobban kell figyelnie. Blokkolási technikáját fejleszteni kell. Vállsérüléssel bajlódott 2013-ban.

Mint látható, rendkívül érdekes prospect Eric Ebron, akit leginkább Vernon Davis-hez hasonlítanak a szakértők. Hihetetlen fizikai képességekkel rendelkezik, tight end létére képes lefutni a védőket és hihetetlen elkapásokat tud bemutatni. Profi szinten egyre inkább keresik a veszélyes TE-ket, gondoljunk csak Jimmy Grahamre például. Ahogy a negatívumokból látszik sok meló lesz Ebronnal, de megvan benne a potenciál, hogy leendő csapata a liga egyik legveszélyesebb célpontjává nevelje ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr685791831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása