Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Mike Evans, WR

2014. február 08. - Asbee

Az elmúlt napokban nem volt prospect ismertető, így itt az idő, hogy megismerjétek a Texas A&M elkapóját, a jó méretekkel rendelkező Mike Evans-t.

A játékos 1993. augusztus. 21-én született Galveston városában Texas-ban. Érdekesség, hogy egy korábbi csapattársa, Damontre Moore is 20 éves volt mikor a draftra jelentkezett és csapatunkhoz került. Nem mintha ez befolyásolna bármit is.:) A Ball High School tagjaként a foci mellett kosarazott is. Mindössze a középiskola utolsó évében ismerkedett meg előbbivel, ekkor 26 elkapást, 750 yardot és 7 TD-t jegyzett. Az Aggies-nél kötött ki.

Első egyetemi évében redshirtöt kapott, majd újoncként Manziellel együtt berobbant a ligába. 82 elkapást, 1105 yardot (mindkettő iskolai rekord) és 5 TD-t ért el. Teljesítménye elismeréseként Freshman All-SEC csapatba választották. Sophomore évére tovább javult, ekkor 69 elkapás mellett 1394 yardig és 12 touchdownig jutott. All-SEC első csapatba került és Biletnikoff Award döntős volt, tehát az NCAA top elkapói között jegyezték.

Erősségek: fizikális elkapó, aki kihasználja erejét és méretét, hogy megverje a védőket. NFL kész teste van, át tudja küzdeni magát a press coverage-en, el tud szakadni a védőtől. Jó testkontroll és "ragadó" kezek jellemzik, melyek segítségével a nagy elkapásokat is véghez tudja vinni. Jó egyensúlyérzék, tudja merre repül a labda és remek szem-kézkoordináció jellemzi. Szó szerint kimagasló red zone célpont. Nehéz feladat elé állítja a cornerbackeket mikor szerelni próbálják, kezdeményezi a kontaktot és védővel a nyakán is hasznos yardokat tud szerezni. Ugyan nem rendelkezik elit robbanékonysággal, de így is jól gyorsul és sebessége is megtévesztő. Veszélyes mély célpont.

Gyengeségek: nem mutat kellő gyorsaságot a snap pillanatában, hogy rögtön küzdelemre késztesse a védőt. Túlságosan a méretére és fizikai képességére támaszkodik, rendszeresen nem tud elszakadni emberétől. Egyetemi szinten dominálta a kisebb cornerbackeket, de az NFL-ben ez nem biztos, hogy így lesz. Mindössze 2010 óta futballozik.

Hakeem Nicks valószínűsíthető távozásával szükség lesz egy új elkapóra. Az igazi mélységi, red zone-ban is veszélyt jelentő WR-ből hiány van csapatunkban, igaz Eli korábban magas elkapók nélkül is ért el sikereket (gondoljunk csak második SB győzelmére). Nem feltétlenül lenne szükséges már az első körben elkapót választani, de jelenleg Mike Evans is a lehetséges jelöltek között van. Mindenképpen figyelemre méltó magassága és ereje, de kérdés mennyire tudja ezt kihasználni a profik között is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr855805159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása