Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Taylor Lewan, OT

2014. február 20. - Asbee

Mike Mayock a napokban azt nyilatkozta, hogyha Taylor Lewan elérhető lesz 1/12-nél, akkor mindenképp őt kellene választani. Próbáljuk meg kideríteni vajon igaza van-e.

1991. július. 21-én született Arizonában, Scottsdale városában. A középiskola első három évében defensive end poszton szerepelt, majd utolsó idényében a Chaparral High Schoolba igazolt és a támadófalba rakták át. Bejött neki a váltás, állami bajnokságot nyert iskolájával. A Rivals.com 4 csillagos prospectnek rangsorolta. Arizona állam ötödik legjobb játékosának tartották és részt vett az Under Armor All-American mérkőzésen is.

Egyeteméül a Michigant választotta és első évében redshirtöt kapott. Egy évvel később 11 mérkőzésen léphetett pályára, 9-szer kezdőként. Több büntetést is beszedett tapasztalatlansága és túlzott agresszivitása miatt. Freshman All-American második csapatba választották. Következő idényére kezdett benőni a feje lágya és kevesebb sárga zászlót dobtak be rá. Egyetemi pályafutása során többször is All-Big Ten (2011, 2012, 2013) és All-American (2012, 2013) első csapatba választották. Utolsó két évében a Big Ten konferencia legjobb OL játékosának járó díj is az ő zsebében landolt.

Erősségek: magasságával és tömegével vakoldali tackle méret lehet az NFL-ben is, középiskola óta 50 fontot szedett fel. Mint korábbi védőjátékos, gonosz természete van, de utolsó két évében inkább vezéralakként tűnt ki. Képes megnyerni az 1 vs 1 csatákat. Elég laterális agilitása és egyensúlyérzéke van, hogy kiérjen a szélre, de megvan az ereje is, hogy kikapcsolja ellenfelét a játékból. Erős kezdeti lépésekkel tudja elérni a második szintet is.

Gyengeségek: jobban kell figyelnie és redukálnia szabálytalanságainak számát. Javítania kell lábmunkáján és technikáján, nem támaszkodhat csak a természetes képességeire. Gyors védők ellen képes a szenvedésre. Nem mindig kapja el jól a snap pillanatát és ennek eredményeként könnyen hátrébb tolhatják. Képes rossz szögeket felvenni a második vonalban és emiatt elhibázni a blokkokat. Jellembeli problémák.

Az biztos, hogy leendő csapatának bőven lesz dolga Lewannal, de megvan benne a potenciál, hogy remek játékos legyen profi szinten is. Ami miatt illene csapatunkba, hogy szükség lenne egy "rosszfiúra" a támadófalban az elmúlt évi töketlen produkció után. Viszont Will Beatty még mindig csapatunk tagja és Lewan draftolásával az is eldőlne, hogy lemondtunk róla, ezt pedig szerintem korai lenne meglépni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr245824678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása