Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Aaron Donald, DT

2014. február 25. - Asbee

Következzen a ma záródó Combine egyik legnagyobb sztárja, a Pittsburgh Panthers defensive tackle-je, Aaron Donald.

1991. május. 23-án született Pittsburhg-ben. Középiskolába a Penn Hills High Schoolba járt. All-State csapatba választották utolsó két évében, 63 szerelést (15 TFL) és 11 sacket szerzett seniorként. Guard poszton is bevetették. A Rivals.com három csillagos prospectnek értékelte, és a 37-dik volt a DT-k rangsorában. A Toledo, az Akron és a Rutgers hívás ellenére maradt az egyetemen is Pittsburgh-ben.

Statisztikái

  • 2010: 11 tak (3 TFL), 2 sack
  • 2011: 47 tak (16 TFL), 11 sack
  • 2012: 64 tak (18,5 TFL), 5,5 sack
  • 2013: 59 tak (28,5 TFL), 11 sack

2011-ben második, 2012-ben pedig első All-Big-East csapatba választották. 2013-ban a következő díjakat söpörte be: All-American választott, Outland Trophy, Bronko Nagurski Trophy, Rotary Lombardi Award, Chuck Bednarik Award, Év védőjátékosa az ACC-ben, All-ACC első csapat, CBSSports az év védőjének választotta. A combine-on is lenyűgözött mindenkit és új rekordot állított fel a defensive tackle-k között 40 yardon elért 4,68 másodperces idejével.

Erősségek: úgy lő ki a snap pillanatában, mintha ágyúból lőtték volna ki. Már első lépésével nagy nyomást tud létrehozni. Hatásos swim move-val rendelkezik, igaz használhatta volna ezt többször is. Felépítése lehetővé teszi, hogy a falember vállvédője alá kerüljön és a backfieldre nyomja őt. A nagyméretű és atletikus ellenfelek ellen is képes helytállni, Logan Thomas-t pl. kétszer is sackelte.

Gyengeségek: mint a legtöbb alulméretezett falembernek, így neki is problémát jelenthetnek a rövid karok. Ugyan lábait jól használja, de kéz a kéz elleni harcban elvérezhet. Mindössze 6'1" magasságú és 285 lb tömegű, emiatt pedig hátrébb vihetik ki, mint azt képességei indokolnák.

Ugyan a prototípus méreteknél valamivel kisebb, mégis kiválóan szerepelt a college-ben és az idei class egyik nagy sztárja lehet a defensive tackle-k között. Ha távozik Linval Joseph, akkor szükség lesz egy új játékosra, de Donald az 1/12-höz a draft későbbi szakaszában is elérhető lesz, maximum egy letrade után kerülhetne csapatunkba. Ez esetben örülnék az érkezésének.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr935832564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása