Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Chris Borland, LB

2014. március 04. - Lotus86

Szakítva a „hagyományokkal” most egy olyan játékossal ismerkedhetünk meg, akit senki nem fog az első körben kiválasztani, de a draft 2. vagy 3. napján már remek választás lenne. Ő Chris Borland, a Wisconsin Badgers végzős linebackere.

chris-borland.jpg

Chris 1991. Április 2-án született az Ohio államban található Kettering városában. Középiskolai tanulmányait a helyi Archbishop Alter iskolában folytatta, ahol sok sportot kipróbált mint például súlylökés, kosárlabda, tenisz és atlétika. A focicsapatban aféle Jolly Joker volt, hiszen junior évében ő volt a csapat puntere, rúgója, running backje valamint wide receiver poszton is szerepelt, végzős évében pedig majdnem minden létező díjat besöpört.
Talán ennek sok posztnak köszönhető, hogy a linebacker/kicker hibrid játékos után nem volt nagy kapkodás, mindössze 2 csillagos minősítést kapott a mértékadó Scout.com internetes oldaltól. A Wisonsin egyetemet ez nem zavarta abban, hogy ösztöndíjat adjon neki, ő pedig gyorsan bebizonyította, hogy ez nem volt rossz döntés.


Első évében mind a 13 mérkőzésen pályára lépett, 6 meccsen kezdőként. Év végén 54 szerelés (10.5 mínusz yardos), 5 sack, 5 kierőszakolt fumble és 1 interception állt a neve mellet. Mindegyik kategóriában Top 5 csapaton belül, ami nem kis szó egy Freshmantől. A remek első év után mindenki nagy reményekkel végott neki a következő szesonnak, ami azonban nagyon hamar véget ért, miután a 2. mérkőzésen elszenvedett vállsérülés miatt kénytelen volt kihagyni az összes hátralévő találkozót.
Nem akarom külön külön leírni minden évben az adatait, szóval csak annyit írok, hogy a következő évtől nem volt megállás, és játékosunk egyre csak jobb és jobb lett.

 

Dicsőséglista
2009: Big Ten Freshman of the Year, Freshman All-American, University of Wisconsin Rookie of the Year, FWAA Freshman All-American

2011: All-American 3. Csapat tagja, All Big Ten 1. Csapat tagja

2012: All Big Ten 1. Csapat tagja, szerepelt a Chuck Bednarik, Bronko Nagurski és a Lott Impact trófeák várományosainak listáján

2013: All American 1. Csapat tagja (egész egyetemi bajnokság álomcsapata), Nagurski-Woodson Big Ten év védőjátékosa, Butkus-Fitzgerald Big Ten év liebackere, Big Ten sportszerűségi díj, Lott Impact trófea döntős

borland stats.jpg

 

 

 

 

 

 


420 szerelése a 6. Legtöbb az egyetem történetében. 233 egyéni szereléssel az 5., 50 mínusz yardos szereléssel pedig a valaha volt 4. legjobb wisonsini védő. 14 kierőszkolt labdaeladása pedig a 2. legtöbb 2005 óta.

Erősségek:
Rendkívül produktív játékos, mint azt a számok is mutatják. Az egyik legokosabb játékosnak tartják, aki vezér a pályán, jól ismeri fel a játékokat és kommunikálja csapattársaival. Rendkívüli ösztönei feledtetik fizikai hiányosságait, jól ismeri fel a játékokat és számolja ki a snap pillanatát, ami miatt sok nagy játékot hajt végre mínusz yardon. Jól sietteti az irányítót. Hihetetlen motor, végig pörög, zárlatos „Duracel nyuszi” módjára akkor is hajt, amikor más már rég elfáradt. A pályán gyorsabb, mint mért ideje mutatja, vonaltól vonalig mindenhol felbukkan, passz ellen sem elveszett ember. Mindig a labda közelében van, jó orral érzi meg, hol és mikor kell lennie. Nagy ütköző, számtalan látványos szerelés földön és levegőben egyaránt. Középen és szélen egyaránt bevethető. Legtöbbször Zach Thomashoz hasonlítják, ha fele olyan jó játékos lesz, már mindenki boldog.

Gyengeségek:
Alacsonynak modják, valamint a 180 centiméteres magassága mellé rövid kezek is párosulnak, ami miatt néha gondok akadnak a szerelésekkel. Habár futás ellen halálos, üres trületen néha elvéti az embert. Mivel nincs elit sebessége ezért megpróbálja kiszámolni a snap pillanatát, ami néha nem jön össze és nagy játékhoz juttatja az ellenfelet. Inkább fürge, mint gyors. Play action játékokkal becsapható, de képes visszatérni a játékba, ami egyben pozitívum is. A blokkokkal meggyűlhet a baja a következő szinten.

 


Mint az látható, egy képzett és eredményes linebackerről beszélünk, aki ellen csak  a magasság és sebesség beli hiányosságait lehet felhozni. Jeleneg 2. napos választásnak tűnik, viszont a középső linebacker poszt kicsit elértéktelenedett az utóbbi pár évben, ami lehet, hogy inkább a 3. kör irányába taszítja. Jelen sorok írója kicsit beleunt az utóbbi évek "nagy, gyors, mi pedig majd megtanítjuk focizni" pickjeibe és nagyon szívesen látná Borlandet a csapatban. Ő nem az az ember, aki a combine során űr adatokat produkál, aki az újságok címlapján szerepel. Ő nem egy celeb, nem egy atléta. Ő egy JÁTÉKOS, csupa nagy betűvel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr465843525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása