Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Xavier Su'a-Filo, G

2014. március 19. - Asbee

Egy belső falemberre még mindenképp szükség lehet, guard bemutatásáról pedig még nem esett szó. Ez most változik, hiszen Xavier Su'a-Filo bemutatóját olvashatjátok.

A játékos 1991. január. 1-jén született Utah államban American Fork városában. Provo-ban a Timpview High School tanulójaként Stephen Paea csapattársa volt. Su'a-Filo-t a Rivals.com 4 csillagos prospectnek és a hetedik legjobb offensive tackle-nek tartotta. Egyeteméül a UCLA-t választotta.

2009-ben freshmanként mind a 13 mérkőzésen kezdett, majd következő két évét egy mormon küldetés keretében Floridában és Dél-Alabamában töltötte. Következő két szezonjában továbbra is kezdőként szerepelt, tackle és guard poszton is. Január 5-én döntött úgy, hogy kihagyja junior évét és inkább profinak áll.

Erősségek: erős felépítés. Nagyon jó kezdősebesség, kézhasználat és felsőtest, melyeknek köszönhetően kezdeti előnyben tud lenni a védők ellen. Le tud horgonyozni a bull rush ellen, agilis és megvan az egyensúlya a passzblokkoláshoz. Tökéletesen beleillett a UCLA drive blocking sémájába, de atletikusságának köszönhetően zone blockingban is jó lehet.

Gyengeségek: két évet kihagyott. Jobb súlypontáthelyezésre lenne szüksége. Szemtől szembe megverhetik. Jobb ösztönökre lenne szüksége, komplexebb mozgásokkal megzavarható. Bal oldali tackle-ként szenvedett. Csúnya testfelépítés.

Jó alapanyaggal állunk szembe, aki rendkívüli tapasztalattal rendelkezik, 40 mérkőzésen kezdett. Több poszton is van tapasztalata, de a profik között inkább guard lehet. Ő és David Yankey az idei class két legjobb guardja, mindketten első körös választottak is lehetnek akár. Emiatt csak egy letrade keretében lenne megszerezhető Su'a-Filo, némi meglepetés lenne, ha a második körben is elérhető lenne.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1005869668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása