Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Marcus Martin, C

2014. március 27. - Asbee

Itt egy újabb falember, ezúttal a legmagasabban rangsorolt centert, Marcus Martint ismerhetitek meg.

A játékos 1993. november. 29-én született Los Angeles-ben. A Crenshaw High School tanulója volt, akikkel 2010-ben L.A. City Divison I bajnoki címet tudott nyerni. A Rivals.com 3 csillagos prospectnek és a 28-dik legjobb guardnak ítélte.

Egyeteméül a USC-t választotta. Freshman és sophomore évében bal oldali guardot játszott (10-10 mérkőzésen kezdett), ezután került csak át center pozícióba. Junior idénye után úgy döntött, hogy profinak áll és jelentkezik az NFL draftra.

Erősségek: mindössze 3 évet játszott csak az egyetemen, de már most olyan felépítése van, amilyet egy falembertől elvárnak. Jó snap utáni gyorsaság, odaér a második vonalba és az utat is meg tudja nyitni a futóknak. Képes lehorgonyozni a bull rush ellen. Oldalirányba le tudja követni a pass rusherek mozgását és folyamatosan mozgatja a fejét, hogy adott esetben segíteni tudjon csapattársainak. Játékában van némi gonoszság. Sípszóig játszik. Jó atléta, hibái javíthatóak, legjobb évei valószínűleg még mögötte vannak.

Gyengeségek: mindössze egy év rutin centerként, az NFL-ben pedig magassága miatt valószínűleg itt kell majd szerepelnie. Túl alacsonyan játszik, a magasabb pass rusherek swim move-val megverhetik. Túlságosan az ütéseire támaszkodik, ami miatt elveszítheti egyensúlyát. Sokat van a földön, mivel sokszor fel akarja lökni az ellenfelet ahelyett, hogy lekövetné mozgását. Blitzekkel megzavarható. Irányváltásain javítania kell. November végén a UCLA ellen térdsérülést szenvedett.

Combine eredmények

Méretek: 6'3" magas és 320 lb tömegű
Fekvenyomás: 23

Jó alapanyaggal állunk szembe, minden képessége megvan Martinnak ahhoz, hogy már első éveiben kezdő legyen a profik között is. Lehetne valamivel magasabb, emiatt vélhetően center lesz, de guardként is bevethető. Harmadik egyetemi éve után jelentkezett a draftra és azt gondolom készen is áll arra, hogy profiként megmérettesse magát. Komoly értéket képviselhet a harmadik körben.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr915880566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása