Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2010-es draft értékelő

2014. március 31. - Asbee

Négy szezon telt el a 2010-es játékosbörze óta, így itt az ideje, hogy kimondjam a végső véleményt az akkori draftunkról.

1/15: Jason Pierre-Paul, DE

Némi meglepetést keltett JPP draftolása, hiszen nem a defensive end volt a legnagyobb hiányposzt és a játékos kiválasztása is kockázatos húzásnak bizonyult. Újoncként epizódszerepet kapott Tuck, Umenyiora és Kiwanuka mögött, 2011-ben azonban eljött az ő ideje és 16,5 sacket szerzett. A Super Bowl győzelem utáni év sajnos neki is csalódást keltően alakult és tízzel csökkent a sackeinek száma. Az azt követő offseasonban ráadásul hátműtéten is át kellett esnie, aminek következtében 2013-ban csak árnyéka volt önmagának. A képességei megvannak a játékhoz, de egyelőre csak egy olyan éve volt, mikor extraklasszis teljesítményt nyújtott, elmúlt két idénye csalódást keltően alakult és jövője is kérdéses. Emiatt a vártnál kicsivel gyengébb osztályzatot adok.

Értékelés: B+

2/46: Linval Joseph, DT

Újoncként nem sokat került a pályára, utána azonban a távozó Barry Cofieldet neki kellett helyettesíteni és élni is tudott a lehetőséggel. Végig egészséges maradt és szezononként 50 szerelést garantálni tudott, ami egy defensive tackle-nél kegyetlen jó számot jelent. "Apró" szépséghiba, hogy Jerry Reese Cofieldhoz hasonlóan őt sem tartott meg (pedig megtehette volna) és Minnesotában folytatja. Ezen kívül azonban alaposan megszolgálta az árát.

Értékelés: A

3/76: Chad Jones, S

Sajnos profi pályafutása előbb befejeződött minthogy elkezdődött volna, hiszen draftolása után néhány héttel majdnem végzetesnek bizonyuló autóbalesetet szenvedett, aminek következtében nem tudott már visszatérni a futballpályára. Kár érte, hiszen nagy reménységű játékosnak számított.

Értékelés: F

4/115: Phillip Dillard, LB

Egy év után kikerült a csapatból és máshol is szerencsét próbált, de sehol sem tudott megragadni. Ennél sokkal több kell egy negyedik körös játékostól...

Értékelés: F

5/147: Mitch Petrus, G

Nem indult rosszul profi pályafutása, második évére be tudott kerülni a rotációba és úgy tűnt később akár kezdő is lehet az egyre inkább elöregedő támadófalban. Ez nem így lett, hiszen 2012-re teljesen szétesett és szezon közben csapatunk is megvált tőle. Ezután a Patriots-nál és a Titans-nél próbálkozott, de ott sem járt sikerrel, azóta pedig szabadügynök.

Értékelés: C-

6/184: Adrian Tracy, DE/LB

Mindössze 2012-ben lépett pályára csapatunkban, néhány szerelést és egy sacket ért el. Idén Arizonában kaphat újabb esélyt.

Értékelés: C

7/221: Matt Dodge, P

Szinte több elejtett labdája volt, mint jó puntja és alaposan kivette a részét az Eagles fordításából. Nem csoda, hogy a helyére érkezett Steve Watherford, Dodge pedig azóta sem talált magának csapatot.

Értékelés: D

Összesítés

Az első két kör megfelelően alakult, JPP 1 évig az NFL egyik legjobb védőjátékosa tudott lenni, de azóta nem sikerült visszanyernie ezt a formáját. Linval Joseph második évétől kezdődően egyenletesen jó teljesítményt mutatot, kár, hogy a Vikings-hoz távozott. Ezután gyakorlatilag egy jó választást sem láthattunk, Jones nem tudott pályára lépni, Dillardot nem engedték játszani, Petrus visszaesett, Tracy sokat bajlódott sérüléssel, Dodge pedig totális mellényúlás volt. Az első két pick valamennyire megmenti a draftot, de jóindulattal is csak egy közepes teljesítményről van szó.

Értékelés: C-

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr155887750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása