Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Cyrus Kouandjio, OT

2014. április 07. - Asbee

Ismét visszatérünk a támadófalba, ezúttal a véleményeket alaposan megosztó Cyrus Kouandjio a soros.

A játékos 1993. július. 21-én született Kamerunban. Középiskolába a DeMatha Catholic High Schoolra járt Hyattsville városába. Részt vett a 2011-es Under Armour All-America Game-en. 5 csillagos prospectnek ítélték és a teljes class negyedik legjobb játékosának tartották. Több mint 60 egyetemtől kapott lehetőséget az ösztöndíjra, ő pedig az Alabamát választotta.

Újonc éve nem alakult túl szerencsésen, 8 mérkőzésen lépett pályára, a Tennessee ellen azonban bal térdében ACL és MCL szakadást szenvedett. 2012-ben visszatért a kiváló alabamai támadófalba mint bal oldali tackle és újabb BCS győzelemhez segítette hozzá egyetemét. Junior idényének mint az egyik legjobb offensive tackle vágott neki és All-SEC csapatba választották. A combine-on azonban nem nyújtott túl jó teljesítményt és állítólag néhány csapat fizikai felmérőjén nem is felelt meg bal térde, amire többen is rákenték gyenge produkcióját.

Erősségek: Könnyű lábak, rugalmas, széles vállak, hosszú és erős karok. Tömege jól eloszlik a testén és csak 16% testzsírral rendelkezik, ami kimagasló egy támadó falembernél. Gyorsan kilő a snapnél és megvan az agilitása, hogy balra vagy jobbra haladjon. Atletikusságát kihasználta passzblokkolásnál, de igazán futásblokkolásnál impresszív. Jó helyezkedésével és erős karjaival kikapcsolja a védőket. Képes különböző sebességgel is játszani, a passzjátéknál megvan a türelme és a gyorsasága is ahhoz, hogy mozgásban blokkoljon.

Gyengeségek: bizonytalan tud lenni passzblokkolásnál, kontaktnál megzavarható. Jó futásblokkoló, de nem egy tipikus mauler. Súlyos térdsérülés 2011-ben. Talán kissé túl nagy hype-ot kapott az Alabama játékosaként.

Combine eredmények

Méretek: 6'7" és 322 lb
40 yard dash: 5,59 s
Fekvenyomás: 21
Súlypontemelkedés: 27,5 inch
Helyből távolugrás: 96 inch
3 cone drill: 7,71 s
20 yard shuttle: 4,84 s

Az elmúlt hetek, hónapok hatására "sikerrel" kijátszotta magát az első körös játékosok közül. Képességei megvannak ahhoz, hogy profi szinten is kiválóvá váljon, már a középiskolából is szinte sztárként jött ki. Kérdéseket vet fel bal térdének egészségi állapota, de a többek között RGIII-t is műtő Dr. James Andrews azt mondta, hogy teljesen egészséges a játékos és korábbi edzője, Nick Saban is egyetértett ebben. Van kockázat draftolásában, de az őt megszerző csapat akár egy kiváló tackle-t is kinevelhet személyében egy második körös választási jogért cserébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr725944589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása