Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Készen van a támadófal?

2014. április 09. - Asbee

Az idei offseasonban többek között csapatunk támadófala is több új játékost kapott, így az is elképzelhető, hogy a drafton a vártnál kisebb érdeklődést mutatnak Reese-ék az OL emberek iránt. Most közelebbről megvizsgálom a csapatrészt és azt, hogy eddig mennyire sikerült betömni a lyukakat.

Offensive tackle (5): Will Beatty, Justin Pugh, Charles Brown, Troy Kropog, Steven Baker

Sajnos nagy lett a káosz a tackle-k között, elsősorban Beatty lábtörésének és tavalyi gyenge szereplésének köszönhetően. Egyelőre nem tudni játékosunk milyen állapotban van, de van rá esély, hogy az első tavasz végi gyakorlásokon még nem végezhet majd teljes értékű munkát. Teljesítményével kapcsolatban el kell mondani, hogy 2012-ben a 8-dik legjobb tackle-nek rangsorolták a PFF osztályzatok alapján, tehát látok esélyt arra, hogy ismét a régi színvonalon szerepeljen. A lehetőséget mindenképp meg kell adni neki, hiszen tavaly írta alá új szerződését, ami miatt nem éri meg jelenleg megválni tőle.

Túloldali társa Justin Pugh lehet, akit sokan guardnak szeretnének látni, de továbbra is azt gondolom, hogy jelenlegi pozíciójában nyújthatná a legtöbbet. Egyrészt jól mutatkozott be, újoncként az offensive line legjobbja tudott lenni, másrészt pedig guardot bőven találunk a keretben, míg további tackle-re szükség lehet még.

Egy értékes cserével is bővült a roster. Charles Brown tavaly 14 mérkőzésen kezdett a New Orleans Saints-ben, idén Beatty cseréje (és adott esetben be is ugorhat) és a swing tackle lehet. A szituációból ő is jól jöhet ki, hiszen esélyt kap arra, hogy kezdő legyen az NFL-ben.

Troy Kropog és Steven Baker célja leginkább a rosterre kerülés lehet, tőlük már ez is meglepetés lenne.

Guard (7): Geoff Schwartz, Chris Snee, John Jerry, Brandon Mosley, James Brewer, Eric Herman, Stephen Goodin

Ugyan vannak játékosok akiket tackle-ként is be lehet vetni, azonban mint guard kevesebb kárt tudnak tenni a csapatban. Ilyen Brandon Mosley és James Brewer. Utóbbi már teljesen leírta magát, legfeljebb a keretbe kerülésért küzdhet, míg Mosley idén kap egy újabb esélyt a bizonyításra, a szezon végéig nem szeretnék róla véleményt mondani (azonban nem vagyok optimista vele kapcsolatban sem).

A két kezdő pozícióra három jelöltünk is van. Az újonnan érkező Geoff Schwartz talán a legjobb képességű szabadügynök volt a guardok között, ehhez képest jó áron sikerült őt megszerezni. John Jerry is hasznos munkát tud végezni, az elmúlt két évet végigjátszotta Miamiban, ez az időszak mégis inkább a Jonathan Martin féle balhé miatt marad "emlékezetes".

Chris Snee megpróbálkozik a visszatéréssel és a bizalom él is az irányába. A stáb célja, hogy ő legyen a jobb oldali guard, meglátjuk ez mennyiben fog sikerülne neki. Ha mégsem jönne össze, akkor szerintem Jerry megfelelően tudná pótolni.

Herman és Goodin célja a rosterre kerülés lehet.

Center (2): J.D. Walton, Dallas Reynolds

Walton utoljára 2012 szeptemberében lépett pályára, addig azonban minden mérkőzésen kezdő volt. Kockázatos tehát a leigazolása, azonban ha egészséges tud maradni akár be is válhat. High risk, high reward. Két évre írt alá, azonban teljes fizetéséhez képest nagy garantált pénzt kapott, így valószínűleg kezdőnek szánják. Ha jól teljesít az offseasonban, akkor Dallas Reynolds is a csapatban maradhat. Javítja a helyzetét, hogy valószínűleg nem Walton lesz az egyetlen center a keretünkben.

Összegzés

Ha ma kezdődne a szezon, akkor a Beatty-Schwartz-Walton-Snee-Pugh ötössel állna fel a támadófalunk. Schwartz és Pugh tűnik a két legbiztosabb pontnak, de Beatty is minden bizonnyal megkapja a bizalmat. Snee-ről egyelőre nem sok mindent tudunk, csak azt, hogy játszani szeretne. Ha ismét egészséges lesz és meg tud valamit tartani régi formájából, akkor fog is. Jerry és Brown jó szintet képvisel a cserék között, így egy-egy sérülés után sem lenne akkora gáz, mint tavaly volt.

Papírforma alapján a draftról mindössze egy tackle-t várok. Lehet meglepően hat, de így látom a helyzetet. Esetleg egy center érkezésére lehet számítani, de nem vagyok benne biztos, hogy rögtön egy riválist hoznánk Waltonnak. Négy új játékos is érkezett a szabadügynök piacról, egy tavasz alatt pedig nem lehet a teljes támadófalat kiszórni és új játékosokat hozni. Ne lepődjünk meg azon, ha a teljes offensive line csak egy rookie-t kap és az sem az első körökből fog érkezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr455988204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása