Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Allen Robinson, WR

2014. április 14. - Asbee

Több nagy reménységű elkapót is találunk az idei class-ból, az egyik ilyen Allen Robinson, aki többek szerint is illene csapatunk rendszerébe. Hogy ez így van-e, az most kiderül.

1993. augusztus. 24-én született Detroitban. Középiskolában a St. Mary Preparatory csapatában játszott, ahol Division 3 döntőbe jutottak. A foci mellett kosárlabdában is jól szerepelt, egyeteméül pedig a Penn State-t választotta.

Statisztikái

2011: 3 rec, 29 yard
2012: 77 rec, 1018 yard, 11 TD
2013: 97 rec, 1432 yard, 6 TD

Erősségek: rugalmas felépítéssel rendelkezik, amelyre rá tud pakolni még némi izmot is. Gyorsulása megtévesztő lehet, ráadásul hirtelen be is tud vágni, veszélyes catch and go célpont lehet. Fizikális labdacipelő, jó erővel és egyensúlyérzékkel rendelkezik, amelyeknek köszönhetően ütközés után is tud yardokat hozni. Jó munkát végez a zónahatárok megtalálásában. Jól dolgozik tömegben, nagy eséllyel indul ha fel kell ugrani a labdáért. Képes használni kezeit a jammelés ellen. Szívós, nem fél a kontakttól. Nagy területen véghez tudja vinni az elkapást, képes a levegőben támadni a labdát. Produktív volt utolsó két évében, több rekordot is megdöntött, 2013-ban a Big10 legjobbja volt 97 elkapással és 1432 yarddal.

Gyengeségek: átlagos vertikális sebesség. Főleg előrefelé futotta meg útvonalait, az in vagy out route-oknál javulnia kell. Időnként képes a kapkodásra. Sokkal jobban kell bíznia kezeiben, sokszor teste segítségével kapja el az átadásokat. Az oldalvonal mellett növelnie kell tudatosságát. Érettségét meg kell vizsgálni, a szezonnyitó mérkőzés első félidejében nem léphetett pályára fegyelmezetlenség miatt.

Combine eredmények

Méret: 6'2" magas és 220 lb tömegű
40 yard: 4,6 s
Súlypontemelkedés: 39 inch
Helyből távolugrás: 127 inch
3 cone drill: 7 s
20 yard shuttle: 4 s
60 yard shuttle: 11,36 s

Remek játékossal állunk szembe, aki jó fizikai képességekkel is rendelkezik. Jelenleg egy ilyen stílusú elkapóra lehet szükségünk, akár Nicks utódja is lehet, van némi hasonlóság játékukban. Sokat foglalkoztatták Robinsont az egyetem alatt és szép számokat hozott. Ugyan átlagos sebessége miatt a profik között valószínűleg nem lesz ekkora playmaker, de megbízható célpontja lehet következő elkapójának is. A draft 2. körében kiváló értéket képviselhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr866025970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása