Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Top 5 draft prospect: irányítók

2014. április 14. - Asbee

Egyre közeledik a draft, így itt az idő a legjobb játékosok bemutatására. Sorrendben haladva elsőként az irányítók következnek.

1. Blake Bortles

Kis iskolából érkezik, de ennek ellenére az idei class egyik legjobbja. Prototípus méretekkel rendelkezik, amihez társul némi atletikus képesség is. Nemcsak karja erős, de fejben is ott van, több kulcsszituációban is bizonyított a főiskola alatt. Egyelőre még nem kész játékos, csiszolni kell rajta, de rendelkezik azokkal a képességekkel és a megfelelő potenciállal, amelyek alapján hosszútávon is kezdő játékos lehet.

Előrejelzés: top10

2. Teddy Bridgewater

Pro style offense-ből érkezik és jól kezeli a blitzeket is. Kiváló ösztönökkel rendelkezik, amivel kompenzálni tudja az elittől elmaradó karerősségét és a megfelelőnél kisebb méreteit. Sikeressége azon fog múlni, hogy milyen rendszerbe kerül és mennyire tudja majd kezelni a rá nehezedő nyomást.

Előrejelzés: top10

3. Johnny Manziel

Talán rajta van a legnagyobb hype, a 2012-es Heisman győzelem az övé volt. Nem egy "klasszikus" irányító, földön szinte veszélyesebb mint levegőben. A profik között persze ezzel óvatosan kell operálnia, hiszen nagyobb méretű védőkkel kell majd farkasszemet néznie. Ezen kívül néha viselkedésével is probléma akadt, kifejezetten nagyképűnek tűnt, ami viszont akár előnyévé is válhat.

Előrejelzés: top10

4. Derek Carr

A korábbi 1/1-es és csapatunkban is megfordult David Carr öccse. A Fresno State-nél gyenge ellenfelek ellen szerepelt, akiket képes volt dominálni. Meglepően jó atletikus képességekkel rendelkezik, egy irányítóhoz képest gyorsnak számít. Előbb-utóbb kezdő lesz a profik között is, game manager QB lehet belőle.

Előrejelzés: 1-2. kör

5. Jimmy Garoppolo

Az FCS-ből érkezik, talán a legizgalmasabbnak tekinthető tehetség idén a másodosztályból. Megvan benne a tehetség ahhoz, hogy ő is kezdő legyen, de bizonyítania kell még a pályán és valószínűleg türelmesnek kell lennie vele leendő csapatának.

Előrejelzés: 2-3. kör

További ígéretes játékosok

Zach Mettenberger (3. kör)
A.J. McCarron (3-4. kör)
David Fales (5-6. kör)

Az elmúlt napokban több helyen is olvasni lehetett olyan írást, amelyekben aggódtak Eli Manning iránt. Bokaműtéten esett át, ami után nagyjából 6-8 hét múlva kezdheti majd el az edzéseken, de ne aggódjon senki vissza fog térni. A QB-k bemutatásának nem az volt a célja, hogy Eli lehetséges utódjait mutassam be, hanem az, hogy minél több játékost megismerhessetek a jövő NFL sztárjai közül (a kommentekben tehát ennek megfelelően írjátok le a véleményeteket). Minden poszt bemutatásra kerül, így értelemszerűen az irányítók is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr496034493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása