Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Timmy Jernigan, DT

2014. április 18. - Asbee

Visszatérünk a védelembe, ezúttal csapatunk egyik elkapójának a névrokona soros, mégpedig Timmy Jernigan.

1992. szeptember. 24-én született Lake City-ben Floridában. A Columbia High School tagjaként All-American defensive line játékos volt. Részt vett a 2011-es U.S. Army All-American Bowlon. A Rivals.com 4 csillagos prospectnek és a második legjobb játékosnak tartotta posztján. Látogatást tett a Michigannél, a Louisiana State-nél és a Tennessee-nél is, végül azonban a Florida State-nél kötött ki.

Bemutatkozó éve után Freshman All-American csapatba választották. Első két idényében annak ellenére is jó statisztikát tudott felmutatni, hogy Everett Dawkins cseréje volt. Sok szerelését a LOS mögött vitte véghez, 2013-ban 10,5 ilyet produkált. Junior szezonját követően All-American első és All-ACC második csapatba választották, január elején pedig bejelentette, hogy jelentkezik a draftra.

Erősségek: 300 fontos tömege ellenére mozgékony. Csípői lazák, jó laterális hatótáv a line of scrimmage-en. Jó munkát végez a kezeivel és ügyesen lép el oldalra ellenfele elől, betömi a lyukakat. Felsőteste kellően erős. Tudatossága az évek során sokat fejlődött. Hatékony szinte mindenféle blokk ellen.

Gyengeségek: javulnia kell a snap pillanatában, többször is utolsóként mozdult el kollégái közül. Technikája még nem kiforrott, továbbra is keresi önmagát.

Combine eredmények

Méretek: 6'2 magas és 299 lb tömegű
40 yard: 5,06 s
Fekvenyomás: 27
Súlypontemelkedés: 29,5 inch
Helyből távolugrás: 102 inch
20 yard shuttle: 4,83 s

Egy erőteljes defensive tackle-vel van dolgunk, aki mérete ellenére rendkívül jó lábon is. A Florida State-tel sikerült megnyernie az egyetemi bajnokságot és egyénileg is jó szezont futott, hiszen 54 szerelés (10,5 TFL) mellett 4,5 sacket is szerzett. Jelenleg Aaron Donald tűnik a poszt legjobbjának, őt követi főhősünk, valamint Louis Nix és Ra'Shede Hageman. Ha valami csoda folytán mindhárom játékos gazdára talál Jernigan előtt, akkor a második körben talán elérhető lesz a korábbi Seminoles játékos, de papírforma szerint az első kör közepén/végén már tudni fogjuk új csapatát.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr156050166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása