Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Top 5 draft porspect: tight endek

2014. április 19. - Asbee

Az egyik legnagyobb need és a legszélsőségesebb érzelmeket kiváltó pozíció a tight end. Sokan már az első körben ide várnának egy új játékost, mások azonban a korábban bejárt utat folytatnák. Most pedig lássuk az idei év legjobb játékosait.

1. Eric Ebron

Képességekben kiemelkedik, hihetetlen nagy elkapásokat tud bemutatni, méretével és atletikusságával pedig dominálja a védőket. Belerondít a képbe, hogy számos olyan labdát is elejtett, amelyek könnyen elkaphatóak lettek volna. Nem egy klasszikus blokkoló tight end, de szívesen végzi el a piszkos munkát is (igaz a játék ezen elemében is tud még hova javulni). Reális esély lehet megszerzésére.

Előrejelzés: 1. kör

2. Jace Amaro

Tőle is láthattunk remek elkapásokat és szép számokat hozott össze junior idényére. Szinte csak az elkapásokhoz ért, legtöbbször a slotban szerepelt. Nem illik mindegyik rendszerbe, ha pedig rossz helyre kerül sok munka lehet még vele. Érettségével kapcsolatban is kérdőjelek merülnek fel, megfelelő alkalmazása esetén azonban jó játékossá nevelhető ki.

Előrejelzés: 1-2. kör

3. Austin Seferian-Jenkins

Nem egy Jimmy Graham típusú tight end, vélhetően az NFL-ben sem fog rekordokat döntögetni, de remek segítség lehet következő irányítójának is. Elkapásban és blokkolásban is be tud segíteni, igaz nem annyira fizikális mint azt várnánk. Ugyan volt egy alkoholos vezetése, de javítva hibáját utána előadást tartott annak veszélyeiről. Egy Martellus Bennett féle játékossá válhat.

Előrejelzés: 2. kör

4. Troy Niklas

Nem az első jó Notre Dame tight end, igaz anno védőként kezdte majd Tyler Eifert mögött a perifériára került. A felsorolt játékosok közül a legnagyobb méretekkel ő rendelkezik (6'7" és 270 lb). Mindössze egy évig volt kezdő, emiatt meglepő, hogy már most jelentkezett a draftra, egy érvényes szezonja még lett volna. Mérete, alulértékelt atletikussága és blokkolási képességei miatt azonban sokra értékelik, így már előkelő draft pozícióban gazdára találhat.

Előrejelzés: 2. kör

5. C.J. Fiedorowicz

Valamennyire hasonlít ASJ-re, igaz nem annyira látványos a játéka. Azért ne értékeljük őt alul, posztjához képest jó egyenes vonali sebességgel bír és blokkolásban jobb a fent említett játékosnál. Magasságával és tömegével nincs gond, akár a class egyik meglepetésembere lehet.

Előrejelzés: 3. kör

További ígéretes játékosok

Xavier Grimble (5-6. kör)
Joe Don Duncan (6. kör)
Colt Lyerla (6. kör)

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr186053073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása