Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hátsó körös játékosok 1. rész

2014. április 22. - Asbee

Az eddigi ismertetőkben legfőképp olyan játékosokról olvashattatok, akik valószínűleg a draft első és második körében találnak majd gazdára. Most jöjjenek azok a porspectek, akiknek erre nincs sok esélyük, ugyanakkor így is klasszisokká válhatnak profi szinten is.

Devonta Freeman, RB (Florida State)

Nem titkolom, idén a kedvenc futóm Devonta Freeman. Ugyan alacsony játékos, de rendkívül jó felépítéssel bír, sokat is dolgozott érte. Magassága mellé alacsonyan is fut. Szívós running back, könnyű beleszeretni a játékába. Mozgása koordinált, könnyen vált irányt, ha kis levegőhöz jut életveszélyes tud lenni. Egyetemén nem terhelték le túlzottan, mindössze két olyan mérkőzése volt mikor 20-nál is több alkalommal cipelhette a labdát. Sokoldalúságát mutatja, hogy az elkapásokhoz és a blokkoláshoz is ért valamennyire. Ugyan gyorsasága megfelelő, de nem tud második sebességbe kapcsolni. Nem lehet rá már izmot pakolni. Jobban kell ügyelnie a labdára, volt néhány fumble-je. Ha középre fut nehezen hiúsítja meg a szerelést. Ahmad Bradshaw-hoz hasonlítják.

Combine eredmények

Méretek: 5'8" és 206 lb
40 yard: 4,58 s
Súlypontemelkedés: 31,5 inch
Helyből távolugrás: 118 inch
3 cone drill: 7,11 s
20 yard shuttle: 4,26 s

Előrejelzés: 3-4. kör

Xavier Grimble, TE (USC)

Nem egy elit atléta, de jó testalkattal, széles vállakkal rendelkezik. Képes a nehezebb elkapások abszolválására is, utána pedig keresztül tud jutni az érkező védőn. Lát a pályán, megfelelő szem-kéz koordináció. Jól használja ki a méretét, hogy elszakadjon az ellenféltől. Be tud segíteni a blokkolásba is. Némi dinamizmusra szüksége lenne még, elég lassan lő ki a LOS-ről. Csak átlagos egyensúlyérzékkel rendelkezik, lábát könnyen kiüthetik. Többször is sérüléssel bajlódott, a 2013-as tavaszi edzések nagy részét kihagyta, ráadásul ősszel néhány mérkőzésről is hiányzott. Sokakat meglepett azzal, hogy jelentkezett a draftra, simán maradhatott volna még egy évet a USC-nél. Ez vélhetően a drafton is meg fog látszani, a hátsó körökben azonban valamelyik csapat akár jól is járhat vele.

Combine eredmények

Méretek: 6'4" és 257 lb
Súlypontemelkedés: 26,5 inch
Helyből távolugrás: 113 inch

Előrejelzés: 5-6. kör

Travis Swanson, C (Arkansas)

Megvan az atletikussága ahhoz, hogy besegítsen a futójátékban. Szemtől szembe ki tudja kapcsolni a védőt a játékból. Jól lehorgonyoz az ellenfél előtt. Jól adja a snapet és megvan az ösztöne ahhoz, hogy megadja az instrukciókat a támadófal többi tagjának. Az erősebb védők ellen időnként hajlamos szenvedni. Ugyan korrekt sebességgel rendelkezik, de néha nem ér ki időben a szélre. Szüksége lenne még némi erőre. Játékintelligenciája az, ami elsősorban értékessé teszi.

Combine eredmények

Méretek: 6'5" és 312 lb
40 yard: 5,28 s
Fekvenyomás: 20
Súlypontemelkedés: 26 inch
Helyből távolugrás: 95 inch
3 cone drill: 7,73 s
20 yard shuttle: 4,65 s

Előrejelzés: 4. kör

Caraun Reid, DT (Princeton)

Az Ivy League történetének egyik legjobb játékosa. Nem az a kérdés, hogy draftolni fogják-e, hanem az hogy mikor. Jól lő ki a snap pillanatában, pass rush-kor ügyesen használja a swim move-ot. Erőssége is megfelelő, betömi a lyukakat. Élvezte az egész hetes munkát a Senior Bowlon. Rendkívül intelligens játékosról van szó, nem biztos, hogy szüksége lenne a focira ahhoz, hogy meg tudjon élni. Majdnem a teljes 2010-es szezont kihagyta mellizomszakadás miatt.

Combine eredmények

Méretek: 6'2" és 302 lb
40 yard: 4,91 s
Fekvenyomás: 20
Súlypontemelkedés: 26,5 inch
Helyből távolugrás: 106 inch
3 cone drill: 7,59 s
20 yard shuttle: 4,58 s

Előrejelzés: 3-4. kör

Will Clarke, DE (West Virginia)

A Senior Bowlon Zack Martin volt a legkonzisztensebben szereplő támadó falember, Will Clarke azonban rendszeresen problémát okozott neki. Elsősorban hosszú karjai miatt dominálta Martint, de nemcsak ez az egy tényező amiben átlagon felüli, hanem rendkívül erős is egy defensive endhez képest. Emiatt meglepően jól szerepel a futás ellen. Ugyan sack számai nem voltak magasak, de utolsó évében például 7 leütött átadása is volt. Munkamoráljára nincs panasz, ezerrel hajt.

Combine eredmények

Méretek: 6'6" és 271 lb
Fekvenyomás: 22
Súlypontemelkedés: 32 inch
Helyből távolugrás: 112 inch
3 cone drill: 7,26 s
20 yard shuttle: 4,57 s

Előrejelzés: 4. kör

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr376055421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása