Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Top 5 prospect: offensive tackle

2014. április 22. - Asbee

Jöhet a támadófal széle!

1. Greg Robinson

Mindössze két évet játszott az egyetemen, de redshirted sophomore-ként All-SEC első csapatba választották. Nem csoda hát, hogy jelentkezett az idei draftra, jó esélye van arra, hogy az első offensive tackle legyen akit kiválasztanak. Megvannak azok a tulajdonságai, amelyekkel egy top játékosnak rendelkeznie kell. Nagy, gyors és meglepően jó testkontrollal rendelkezik. Kicsit konzisztensebbnek kell lennie és még nem rendelkezik kellő tapasztalattal, de utóbbi magától értetődően idővel változni fog. Egy csiszolatlan gyémánttal gazdagodhat következő csapata.

Előrejelzés: top5

2. Jake Matthews

Luke Joeckellel félelmetes párost alkottak, a tavalyi 1/2-es választott utána pedig megkapta Manziel vakoldalát Matthews. Már első évében lehetőséget kapott és élt is vele, utána pedig fokozatosan fejlődni tudott. Már tavaly felmerült, hogy kijöjjön a draftra, de inkább még egy évig maradt College Stationben. Ugyan Joeckel lábon jobb, de Matthews az erősebb játékos, a futásblokkolást jobban segíti. A fal mindkét szélén van tapasztalata, ez pedig sokat jelenthet a profik között.

Előrejelzés: top10

3. Taylor Lewan

Ugyan nem biztos, hogy akkora potenciál van benne, mint anno Jake Longban volt (aki szintén a Michiganre járt), de egyértelmű első körös játékosról beszélünk. Középiskolában végzősként lett belőle offensive tackle és ugyan játéka még mindig nyers, de fokozatosan fejlődik. Atletikussága alapján helye van a top tackle-k között. Leginkább technikában és ösztöneiben kell javulnia, illetve balhéi szintén ronthatnak draft helyezésén.

Előrejelzés: 1. kör

4. Zack Martin

Sok mérkőzést játszott és megbízhatóan is szerepelt a Notre Dame-nél. Bal oldali tackle-ként szerepelt, a profik között azonban sokan méretei miatt guardként szeretnék látni. A Senior Bowlon mindkét poszton jól szerepelt, jó gyorsasággal, erővel és technikával. Leginkább Pugh-hoz hasonlítják, igaz jelen pillanatban előrébb rangsorolják nála, mint őt tavaly ilyenkor. Kérdés csapatunknak szüksége van-e még egy ilyen játékosra és 1/12-nél valószínűleg jobb opciók is lesznek nála, akár a tackle-k között is.

Előrejelzés: 1. kör

5. Cyrus Kouandjio

Már középiskolában elit játékosként érkezett az Alabamára, a rangsorban pedig egyre jobban lépkedett feljebb az idő előrehaladtával. 2011-ben súlyos térdsérülést szenvedett, ami után visszatért és újra jól játszott. Fizikailag minden megvan benne, amit a scoutok várnak. A szezon vége után egyre zuhant a megítélése egy-egy gyenge mérkőzés után, a combine-on pedig robbant a bomba. Egyrészt rosszul szerepelt, másrészt állítólag néhány csapat fizikai felmérőjén nem felelt meg a sérült térde. Azóta ezt tisztázták és igaz hogy romlott a megítélése, de így is komoly játékos válhat belőle az NFL-ben is.

Előrejelzés: 1-2. kör

További ígéretes játékosok

Morgan Moses (2. kör)
Joel Bitonio (2-3. kör)
Jack Mehwort (3. kör)
Laurent Duvernay-Tardif (7. kör)

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr376070126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása