Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2/43: Weston Richburg, C, Colorado State

2014. május 10. - Asbee

A draft második körében csapatunk támadófalát erősítettük meg, a szűk center posztra érkezett Weston Richburg.

1991. július. 9-én született Kentucky-ban, Louisville városában. A Bushland High Schoolban kezdett el futballozni, ahol a támadó- és a védőfalban is szerepelt. Seniorként mindössze két sacket ért el a védelemben, de az offensive line-ban brillírozott és a kerület legjobb játékosai között tartották számon. Ugyan az alapszakaszt veretlenül, 10-0-val zárták, később azonban vereséget szenvedtek, így az állami bajnoki cím elmaradt. Richburgöt mindössze 2 csillagos prospectnek értékelték, egyeteméül pedig a Colorado State-t választotta a Texas Christian ellenében.

Kiváló egyetemi karriert tudhat magáénak, 50 mérkőzésen lépett pályára, amivel iskolájában rekordot döntött, ráadásul csapatkapitánnyá is választották. 2010-ben az első 3 mérkőzésen guardot játszott, majd ő lett a center. 2012-ben két mérkőzést bal oldali tackle-ként is kapott. Ugyan középiskolában túl volt egy ACL szakadáson, de a college-ban mégis a tartóssága lett a legnagyobb erénye.

Erősségek: prototípus belső falember méretek, erőteljes felépítés, kezelni tudja a bull rush-t. Jó kezdősebesség, mozgás közben is tud blokkolni. Felső testének erejével mozgatni tudja a defensive tackle-t, ráadásul megvan az egyensúlyérzéke is ahhoz, hogy kikapcsolja az ellenfelet a játékból. Gyakran vett részt sweep és screen játékban, méretéhez képest impresszív irányváltási képességgel rendelkezik. Intelligens játékos, a falban ő kezelte a játékhívásokat, csapattársait végig próbálta kisegíteni.

Gyengeségek: van némi kétely azzal kapcsolatban, hogy gyenge ellenfelek ellen szerepelt, de azt is hozzá kell tenni, hogy a top csapatok például az Alabama ellen helytállt. Hasznos a futásblokkolásban, de nem egy mauler. Kicsit lehetne gonoszabb. Megvan az atletikussága ahhoz, hogy guardként is bevethető legyen.

Combine eredmények

Méretek: 6'3" és 298 lb
40 yard: 5,1 s
Fekvenyomás: 25
Súlypontemelkedés: 25,5 inch
Helyből távolugrás: 106 inch
3 cone drill: 7,93 s
20 yard shuttle: 4,63 s

Jó döntésnek tartom Richburg draftolását, véleményem szerint ő az idei legjobb center, Marcus Martinnál is jobb. A 4 érkező ellenére is elfért még az erősítés a támadófalba, a center poszt pedig különösen vékony volt, hiszen J.D. Walton szerepelt egyedüli kezdő potenciállal rendelkező játékosként, ő viszont az elmúlt két évet az oldalvonal mellől nézte végig. Ehhez képest Richburg gyakorlatilag végigjátszotta az elmúlt 4 évet és leginkább tartósságáról, valamint megbízhatóságáról vált ismertté. A játékost követhetitek a twitteren is (@westonrichburg).

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr596146334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása