Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Kik maradhatnak keretben a támadófalból?

2014. július 11. - Asbee

Az offseason egyik legfontosabb kérdése és feladata az, hogy vajon mennyire sikerül újjáépíteni csapatunk támadófalát. 2013-ban teljesen szétesett az ötös, a gyenge teljesítmények mellett a sérülések is fokozták a problémákat. Vajon mindez már a múlté? Kik lehetnek azok a játékosok akik esélyt kaphatnak az előttünk álló szezonban?

A két legbiztosabb pont Justin Pugh és Geoff Schwartz. Előbbi tavaly az egyik legjobban teljesítő tackle volt az igen nagy mélységgel rendelkező újoncok között, idén pedig hasonlóan jó játékot várunk tőle. Schwartz-ot a legjobb guardnak tartották a szabadügynökök között, ehhez képest pedig korrekt áron sikerült megszerezni. A bal oldali guard feladatait láthatja el, míg Pugh továbbra is a jobb oldali tackle marad.

Az offensive line legfontosabb pozíciója a vakoldali tackle, amelyet tavaly ilyenkor azt hittük sikerült évekre orvosolni, de ez sajnos nem biztos, hogy így történt. A szerződéshosszabbítást követően Will Beatty élete legrosszabb formájával rukkolt elő, lábtörése miatt pedig csak az edzőtáborban végez majd először teljes értékű munkát. Újra ki kell érdemelnie helyét, a New Orleans-ből érkező Charles Brownnal küzd majd meg a kezdő pozícióért. Megválni legkorábban 2015 elején lehetne Beatty-től, de ekkor sem érné meg ez túlzottan, így legalább két éve még van neki Giants mezben. Hogy ez több lesz-e, az csak rajta múlik.

2014-nek teljesen új center állománnyal vágunk neki, hiszen szabadügynökként J.D. Walton, a draftról pedig Weston Richburg érkezett. Előbbi 2012 szeptemberében lépett pályára utoljára, tavaly a Washingtonban nem kapott lehetőséget. Állítása szerint egészséges már, ha pedig tényleg így van, akkor a pályán is csapatunk hasznára tud majd válni. Richburg a legjobb centerként érkezett a draftra és ennek megfelelően őt is választották ki posztján először. Atletikussága sokat érhet és hiába érkezett kisebb nevű egyetemről, erősebb csapatok ellen is helytállt. Kettejük között teljesen nyitott lesz a harc, de az is lehet, hogy rookie játékosunknak jobb oldali guardként kell majd szerepelnie.

Ez azért lehet így, mert Chris Snee nem bírja már a strapát. Ha valakit, akkor őt mindenképpen tisztelni kell és minden esélyt megérdemel, de könnyen lehet, hogy Diehlhez hasonlóan számára is eljött a visszavonulás ideje. Ha valóban így lesz, akkor Richburgön kívül John Jerry és Brandon Mosley lehet a helyettese. Jerry nem túl jó előjelekkel érkezett, a Jonathan Martin balhéban ő is benne volt, ráadásul nemrég műtötték térdét, így még nem tudott a csapattal együtt készülni. Mosley harmadik profi szezonjára készül és eddig nem túl sokat láthattunk belőle. A legjobb végkimenetel az lenne, ha övé lenne a kezdő szerep és élne is a lehetőséggel.

Hogyan is állunk eddig? Beatty (Brown)-Schwartz-Walton (Richburg)-Snee (Jerry, Mosley)-Pugh. Ez 9 játékos, ekkora állomány már elég ahhoz, hogy az adott csapat nekivágjon a szezonnak. Persze erre ne vegyünk mérget, Snee helyére például jó eséllyel lesz szükség másra. Elsőként James Brewer neve jut eszembe, aki szerződésének utolsó évéhez ért. Draftolásakor projekt játékosnak tartották, aki később kezdő is lehet, de eddig nem sikerült megütnie ezt a színvonalat. Inkább guardként szerepelhet, ahhoz nagy merészség kell, hogy valaki tackle pozícióba rakja. Eric Herman annak ellenére is szép reményekkel érkezett tavaly, hogy csak a hetedik körig jutott, de az év végéig csak a gyakorlócsapatban kapott helyet. Mivel oda még mindig bekerülhet, ezért valószínűleg idén is ez a lehetőség jut neki.

Érdemes feljegyezni Dallas Reynolds és Troy Kropog nevét is. Előbbi 2012-ben 13 mérkőzésen kezdett az Eagles-ben, tavaly pedig nálunk is pályára lépett 3 összecsapás erejéig, de ha érkezik eléd két új center, az az álmoskönyvek szerint nem sok jóval kecsegtet. Kropog a Titans-ben kapott anno némi lehetőséget, legutóbb 2012-ben volt a Vikings rosterén. Más játékos leginkább csak az előszezonban juthat szóhoz és a practice squad lehet a céljuk.

A lehetőségekhez képest korrektül sikerült megerősíteni a támadófalat. Megszereztük a legjobb guardot a szabadügynökök közül, érkezett két olyan center akik kezdő szinten tudnak teljesíteni és sikerült mélyíteni is a keretet. Persze kérdőjelek így is vannak, egyelőre nem tudjuk Will Beatty milyen színvonalon folytatja, Chris Snee könnyen befejezheti pályafutását, J.D. Waltonból pedig lehet sokat kivett a hosszú kihagyás. Persze a helyzetből jól is kijöhetünk, Richburg a következő 10 évben a kezdő centerünk lehet, ha pedig Mosley is beválna, akkor tényleg nem lehet okunk a panaszra. Az offense többi részével elégedett vagyok, így itt az ideje, hogy a támadófal is régi fényében csillogjon!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr266500687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása