Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Harc a rosterért - Defense I.

2014. július 17. - Asbee

A támadók kivesézése után következik a védelem is. Ez is két részes lesz, most jön az első.

DT: Mike Patterson vs Markus Kuhn vs Kelcy Quarles

Nagy harc lehet a védőfalban a roster helyekért, hiszen idén is kimaradhatnak olyan játékosok, akik más csapatban jó eséllyel bekerülnének a legjobb 53 játékos közé. A két kezdő DT Cullen Jenkins és Johnathan Hankins lesz, az ő helyüket szerintem nem kell megkérdőjelezni. Ugyanez a helyzet Jay Bromley-val is, harmadik körös választottunknak is biztos pozíciója van. Rajtuk kívül még egy vagy két játékosra van szükség.

Mike Patterson hosszú éveket töltött el Philadelphiában, majd egy éve csapatunkhoz került és kiegészítőemberhez képest korrekt teljesítményt nyújtott. Emiatt nem volt meglepetés, hogy kapott még egy esélyt. Markus Kuhn újoncként jól mutatkozott be (már a rosterre kerülés is siker volt neki), de ACL szakadása lerövidítette az évét. Tavaly emiatt nem kapott sok játéklehetőséget, így idén újra be kell bizonyítania, hogy méltó az NFL-re. Kelcy Quarles draftolatlan játékosként érkezett, de sokan reményteljesebb játékosnak tartják Bromley-nál. Ebben van is valami, a draft előtt kb. 4. körre jósolták.

Nehéz az esélyekről beszélni. Pattersont mindenképp keretbe várom, rutinja sokat érhet. Jenkins és Hankins mögött a harmadik lehet a rangsorban, nem hiszem, hogy Bromley újoncként komoly játékidőt kap. Kell is még egy rutinos játékos, így azt hiszem Patterson helye közel biztosnak mondható. A nagy konkurencia miatt nem lepődnék meg ha öt defensive tackle kapna esélyt ősszel. Az utolsó hely így Kuhn vagy Quarles ölébe hullhat. Előbbi túl van már sérülésén és újra kész a bizonyításra. Személyében szimpatikus játékost ismerhettünk meg, aki ugyan nem kezdő szint, de csereként beugorva hozzá tudja tenni a magáét a játékhoz. Quarles-ban nagyobb potenciál van, de lehetséges, hogy kétesnek mondott személyisége miatt csak a gyakorlócsapatig jut el.

LB: Mark Herzlich vs Dan Fox

Első pillantásra nagy meglepetést jelentene Mark Herzlich kirakása, jobban belegondolva azonban nem biztos, hogy akkora sokk lenne ez, hiszen képességei alapján Dan Foxnak is lehet jövője az NFL-ben. A verseny közel sem lefutott, nem szabad elvitatni Herzlich érdemeit sem. Felépülve a rákból vissza tudott térni a pályára és ugyan nem olyan szinten szerepel, ahogyan azt betegsége előtt várták, de a special teamben így is jó teljesítményre képes. Legjobb esetben egy Chase Blackburn féle szerepkör néz ki neki, ő ugyanúgy ST ászként és csere linebackerként kezdett, majd valamivel több mint egy éven át kezdőként is lehetőséget kapott. Fox hasonló tulajdonságokkal bír, jó ösztönökkel és karakterrel rendelkezik. Persze csodát tőle se várjunk coverage-ben, ő sem veszi majd le Jimmy Grahamet a pályáról.

A legvalószínűbbnek 6 LB megtartása tűnik. Jon Beason egyelőre sérüléssel bajlódik, de valószínűleg csak egy vagy két mérkőzést kell csak kihagynia. Ugyanúgy Spencer Paysinger és Jacquian Williams helye is biztosnak mondható, ahogy az újonc Devon Kennardot sem rakjuk ki azonnal. Melléjük csatlakozott Jameel McClain is, aki az első hetekben mindenképp kezdőként lép majd pályára. Egy játékosnak van még hely és Herzlich tűnik inkább befutónak. Egy újabb esélyt még megérdemel, a védelemben egy-egy snap erejéig jó lehet, a special teamre pedig ráfér a stabilitás. Meglepetés lenne, ha Fox kerülne be az 53-as keretbe, inkább a gyakorló csapatra lehet esélye a korábbi Notre Dame játékosnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr746513399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása