Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Adrien Robinson: itt az utolsó esély?

2014. július 26. - Asbee

Csapatunk tight end posztja közel sem mondható ideálisnak, hiszen játékosaink képessége nagy valószínűséggel elmarad a kezdő szinttől. Persze több tehetségünk is van, gondoljunk csak a tavaly bemutatkozó Larry Donnellre, az UDFA Xavier Grimble-re, a legnagyobb érdeklődés azonban egyértelműen Adrien Robinsont övezi. Profi pályafutásának harmadik évéhez ért, vajon valóban ez lesz az utolsó esélye, hogy maradandót alkosson a profik között?

Draftolása nagy meglepetést keltett, a 2012-es játékosbörze 4-dik körében sikerült olyan játékost kiválasztani, akit draftolatlannak vártak. Vajon mi keltette fel ennyire csapatunk érdeklődését? Elsősorban a pro day-en elért eredményei. 40 yardon 4,58 másodperces időt futott, amit megfejelt majdnem 40 inch-es súlypontemelkedéssel is. Kiváló számok egy tight endtől. Profivá válásakor a következőket írták róla:

"Átlag feletti atléta, de útvonalain még javítania kell. Megvan a végsebessége, hogy elszakadjon a védőtől a seam és a crossing route-oknál. Nagy méretekkel és hosszú karokkal rendelkezik. Finom kezek, a labdát a testétől távol is el tudja kapni. Szét tudja húzni a pályát. Blokkolási képességein van még mit javítani, de a szándék megvan a játékában."

Jerry Reese a következőképp indokolta a húzást:

"Szerintünk nagy upside-ja van. Rendkívül nagy játékos hosszú karokkal. Nem kapott el sok labdát, de e tekintetben később is robbantani tud. Azt gondoljuk ő a tight endek JPP-je. Kedveljük az ilyen típusú focistákat."

Miért az összehasonlítás?

"Iszonyat nagy testalkattal és hosszú karokkal rendelkező játékos, aki ijesztő atletikus képességekkel rendelkezik. Amikor a miénk lett JPP, tudtuk róla, hogy még nem borította fel az asztalt és még mindig sokat kell tanulnia. Ezzel a másik sráccal is ugyanez a helyzet, mi pedig megadjuk neki az esélyt."

A lehetőséggel egyelőre nem tudott élni. Újoncként egyértelmű volt, hogy nem sokat lát pályát, mindössze két mérkőzésen, a Cowboys elleni nyitányon és az 5-dik fordulóban a Browns ellen játszott. Tavalyi évére egy sérülés nyomta rá a bélyegét, amelynek köszönhetően csak a Lions elleni győzelemből tudta kivenni a részét. Nyavalyáját az előszezonban szedte össze és könnyen IR-re is kerülhetett volna, hiszen rajta kívül Brandon Myers, Bear Pascoe és Larry Donnell is a keretben volt. Minden héten vártuk Robinson visszatérését, de ez csak nem következett be és Detroitban már a kezdőrúgás után el kellett hagynia a pályát.

Baljós előjelek. A negatív múlt ellenére azonban minden(ki) neki dolgozik. Tight end sorunk "erőssége" nagyjából a korábbi évek linebacker egységével vetekszik. Több olyan játékosunk is van, akik a jövő emberei lehetnek és kiben bízzunk ha nem a korábbi negyedik körös választottunkban? Vajon helyesen tesszük ezt? Felüljünk az ARob bandwagonra? Lássuk a tényeket.

Elhagyva egyetemét kiváló atletikus képességek jellemezték, amelyek részben biztosan jelen vannak még nála (erről majd később). A Cincinnati egyetemén elsősorban blokkoló TE-ként kellett kitűnnie társai közül, így ezen képességét mindenképp hasznosíthatja. Azt, hogy elkapóként hogyan tud szerepelni még nem tudhatjuk, de gyorsaságának, magasságának és tömegének kombinációja akár megoldhatatlan feladat elé is állíthatja a védelmeket. Azt se feledjük, hogy az elsődleges cél az ő csapatba építése lehet, mindenki mögötte áll.

A sok pozitívum mellett sajnos a negatívumokról sem feledkezhetünk el. Egyelőre a pályán nem tudott bizonyítani még egyetemistaként sem (mind a négy évében 200 elkapott yard alatt maradt), az atletikus képességeidért pedig nem jár HoF tagság. Kérdéseket vet fel tartóssága is, 2013-ban lábsérülése miatt edzeni sem tudott. Ennek köszönhetően 290 fontra hízott meg, amit az offseason során szerencsére le tudott adni és most 276 körül mozog. Ne feledjük, hogy a draft idején valamivel ennél is könnyebb volt, így pályán kívüli mért adataira kíváncsi lennék most is.

Maga a játékos bizakodó. Elmondta, hogy a túlsúlyt tavalyi kihagyása miatt szedte fel, de már kezdi megtalálni önmagát. Ben McAdoo érkezése pozitívan hathat az ő teljesítményére is, a Green Bay támadó egységére jellemző, hogy a route-ok változatos kombinációjával minél több elkapót próbálnak bevetni.

És hogy mit gondolok Robinsonról? Végső ítéletet nem fogok mondani, legalább egy esélye van még (szerződése 2015-ben is érvényes). College karrierjéből nem akarok kiindulni, a Bearcats offense sem villogott és nem egy tight end van akiből csak a profik között lett igazán "jó" játékos. Két év alatt mindössze három mérkőzésen szerepelt és egy elkapást sem tudott bemutatni. E tekintetben némileg hasonlít Julius Thomas-ra, aki tavaly ilyenkor egy elkapással és 9 mérkőzéssel állt, majd Peyton Manning egyik kedvenc célpontjává vált. Két nagy problémám van játékosunkkal: az egyik a tavalyi sérülése. Az utolsó hetekig kellett várni a comebackre, ahol aztán az első játéknál megsérült. Pusztán balszerencse lenne? A másik, hogy közel sem vagyok biztos földöntúli atletikus képességeiben. Elhallgatják, hogy egyetemén junior éve után 4,8 másodperces idővel mért 40 yardon, a jelenlegi felvételeken pedig közel sem tűnik olyan atletikusnak mint azt várnánk. A jelenlegi depth chartból felesleges kiindulni, mind az öt TE egyenlő esélyekkel várja az előszezont.

Ha hamar fel tudja venni a ritmust és megérti McAdoo rendszerét, akkor van rá esély, hogy ő legyen a kezdő. Persze ehhez szükség lesz állítólagos sebességére és elkapási képességére is. Ez alapján különleges játékos is válhat belőle, aki évekre megoldhatja a posztot. Ellenkező esetben viszont legjobb esetben egy elsődlegesen a blokkoláshoz értő tight end válhat belőle, aki egy-egy rövid passz elkapására is képes lehet.

Most pedig ti jöttök, írjátok meg véleményeiteket játékosunkról, illetve a szavazásban megjósolhatjátok jövőjét is!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr926545559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása