Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt a Detroit Lions

2014. szeptember 08. - Asbee

Végre csapatunk számára is eljött a 2014-es alapszakasz kezdete, hajnali 1 órakor a Detroit Lions otthonában lépünk pályára. Most ennek alkalmából jön aktuális ellenfelünk bemutatása.

Kezdő irányítójuk a korábbi 1/1-es választott Matt Stafford, akinek ugyan nehezen indult be a pályafutása, de az elmúlt 3 évben (a sémájuknak köszönhetően is) minden szezonban 4500 yard felett passzolt. Idén további célpontokat kapott, így védőinknek érdemes lesz őt fokozott nyomás alatt tartani. Cseréje Dan Orlovsky vagy Kellen Moore lehet.

A running backek közül a legnagyobb név Reggie Bush, aki ugyan New Orleans-ban nem váltotta be maradéktalanul a hozzá fűzött reményeket, de Miamiban és Detroitban már sokkal jobban játszott és az elkapásokba is be tud segíteni. Mellette a legnagyobb név Joique Bell, aki első négy profi évében egy carry-t sem kapott, 2012-ben azonban megmutatta, hogy hasznos játékra is képes. Theo Riddick és Montell Owens valószínűleg epizódszerepet kap majd.

Az elkapók sztárja a liga egyik ha nem a legjobb WR-e, Calvin Johnson. Ősszel nagyjából sikerült semlegesíteni, igaz akkor kisebb sérüléssel is bajlódott, de szinte képtelenség egy teljes mérkőzésen át jól védekezni ellene. Mellé érkezett Golden Tate, aki Seattle-ben nyújtott folyamatosan javuló teljesítményt, Detroitban pedig korrekt második számú játékos lehet a posztján. Egy-egy jó mérkőzésre Kevin Ogletree is jó lehet, anno 2012-ben igencsak ficánkolt csapatunk ellen a szezonnyitón. Jeremy Ross és Ryan Broyles nem rendelkezik még ekkora tapasztalattal, Corey Fuller pedig az idei draft hatodik köréből érkezett.

Érdemes lesz figyelni a tight endekre is. A Brandon Pettigrew, Joseph Fauria, Eric Ebron hármas folyamatos veszélyt jelenthet az ellenfelekre, mindhárman képesek bármikor elkapni a labdát. Az end zone-ban főleg a 6'7"-es magassággal rendelkező Fauria veszélyes, újoncként 7 TD-t szerzett. Elsősorban Jacquian Williams-en lehet nagy nyomás, ő a legjobb coverage képességekkel rendelkező linebackerünk.

A Lions bal oldali tackle-je a 2012-es draft első körében kiválasztott Riley Reiff, aki már újoncként is számottevő játékidőt kapott. Tőle jobbra két nagy tapasztalattal rendelkező játékos áll fel, Rob Sims a kilencedik, Dominic Raiola pedig 14-dik (és valószínűleg az utolsó) profi évét kezdi meg. A jobb oldali guard Larry Warford már újoncként kiérdemelte a kezdő pozíciót, a remek fizikai képességekkel rendelkező szintén másodéves LaAdrian Waddle pedig a jobb oldali tackle posztját kapta meg.

A védelem legerősebb része egyértelműen a védőfal. Ziggy Ansah, Ndamukong Suh és Nick Fairley is első körös választott volt és be is váltották a hozzájuk fűzött reményeket. Persze a mélységre is szükség van és ezt tudják Detroitban is, nem véletlenül érkezett tavaly a rutinos DT C.J. Mosley, az idei draftról pedig Carauin Reid és Larry Webster is. A kezdő félelmetes lehet, azonban ezeken a posztokon szükség van a játékosok frissen tartására is, a cserejátékosok pedig nem biztos, hogy konzisztensen megfelelő szinten tudnak majd teljesíteni.

A linebackerek sem maradnak el sokkal, hiszen a Lions keretében találjuk a tackle gyár Stephen Tulloch-ot és a tavaly 6 picket begyűjtő DeAndre Levy-t is. Az erősítés ide is megérkezett Kyle Van Noy személyében, aki azonban visszatérési lehetőséggel IR-re került, így egészen biztosan nem léphet pályára.

A secondary-ben már nem találunk ilyen jó játékosokat és erre akár építeni is lehet majd a mérkőzés folyamán. Rashean Mathis nem rossz CB, de nem mai gyerek már és azért elmarad az elit szinttől. Darius Slay kellemes meglepetés is lehet, de tapasztalatlanságát ki lehet használni. A safety-k közül Don Carey biztosan nem játszhat és James Ihedigbo pályára lépése is nagyon nagy meglepetés lenne.

A mezőnygólokat az újonc Nate Freese fogja értékesíteni a puntokat pedig remélhetőleg minél többször Sam Martin rúgja majd. A visszahordásokról elsősorban Jeremy Ross fog gondoskodni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr636680067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása