Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt az Arizona Cardinals

2014. szeptember 13. - Asbee

Gyorsan eltelt ez a hét, nyakunkon az NFL második fordulója. E heti ellenfelünk az Arizona Cardinals lesz, akik vasárnap 19 órakor látogatnak New Yorkba, ezért most ők kerülnek bemutatásra.

Irányítójuk az a Carson Palmer, aki az utolsó USC-s irányító, akinek a profik között is volt egymás után két jó átadása. Remek QB, aki viszont bármikor képes lehet a hibára és azért elmarad a liga legjobbjaitól. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy 2006 elején egy súlyos sérülés következményeként az is szóba került, hogy be kell fejeznie pályafutását, így lehetett volna fényesebb karrierje is. A hét során sérüléssel bajlódott, viszont valószínűleg pályára tud lépni. Kérdés dobó válla milyen állapotban lesz.

Az Arizona első számú running backje Andre Ellington, aki remekül mutatkozott be egy éve a ligában, most azonban lábsérüléssel szenved. Játéka kétséges, azonban jobb ha számolunk vele. Ha nem tud végig a pályán maradni, az egyértelműen csapatunk esélyét növelné. Helyettese Jonathan Dwyer, aki Pittsburgh-ből érkezett a napfényes Arizonába. Harmadik számú futóként Stepfan Taylor is lehetőséget kaphat.

Az elkapók között találunk egy legendás játékost Larry Fitzgerald személyében, akinek ugyan csak egy elkapása volt a nyitányon, de 30 felett is a liga legjobb elkapói között tartják számon. A Cardinals szerencséjére fiataljaik is kezdenek beérni, Michael Floydnak akár Fitzgeraldhoz hasonló pályafutása is lehet. Meg kell említeni Tedd Ginn nevét is, aki visszahordóként is komoly károkat tud okozni az ellenfélben. John Brown újoncként a "nagynevű" Pittsburg State (igen, h nélkül) egyeteméről érkezett, de már első évében nagyobb szerepet kaphat az offense-ben.

Több jó tight endet is találunk a Cardinals keretében. A legnagyobb név talán John Carlson, aki korábban Seattle-ben és Minnesotában szerepelt. Idén Rob Houslerrel oszthatja meg a snapeket, akit a nyár folyamán csapatunkkal is hírbe hoztak, ez azonban nem volt más puszta találgatásnál. Nem szabad megfeledkezni Troy Niklas-ról sem, aki az idei draft class egyik top TE-je, kezdetben azonban a blokkolásban nyújthat hasznos játékot.

A Jared Veldheer-Ted Larsen-Lyle Sendlein-Paul Fanaika-Bobby Massie fal az elmúlt időszakban állt csak össze, közülük mindössze Sendlein tagja legalább 3 éve az Arizona csapatának. Meg kell említeni Jonathan Cooper nevét is, akit tavaly évfolyamából az egyik legtehetségesebbnek guardnak tartottak, de rögtön súlyos sérülést szenvedett, így várni kell még kibontakozására.

Áttérve a védelemre, 3-4-es felállásban játszik a Cardinals defense. Van egy nagyon nagy hiányzójuk Darnell Dockett személyében, aki ACL szakadást szenvedett, emiatt 2014-ben nem számíthatnak rá. A védőfal így a Calais Campbell-Dan Williams-Frostee Rucker hármassal áll fel. A mélység is megvan, a két újonc, Kareem Martin és Ed Stinson kiváló játékossá érhet. Szükség is lehet rájuk, hiszen Rucker nem léphet pályára.

A pass rush-ért elsősorban a két szélső linebacker felel, akik közül valószínűleg elvesztették John Abrahamot, akinek agyrázkódásai miatt úgy tűnik abba kell hagynia pályafutását. Alex Okafor jelenleg sérült, így nagy nyomás nehezedik a Matt Saughnessy-Sam Acho párosra. A középső linebackerek között is lesz egy nagy hiányzó Daryl Washington személyében, aki eltiltását tölti. Hiányában Larry Foote és Kevin Minter a két középső LB.

A secondary-ben találjuk az egyik legjobb Arizona játékost, Patrick Petersonról van szó. Idén ráadásul sikerült megerősíteni a cornerback sort, hiszen Peterson túloldalán Antonio Cromartie áll fel. Mindketten el tudják kapni az ellenfél átadásait, vigyázni kell tehát Manningnek kihez passzol. Jerraud Powers is képes a jó játékra, idén már volt egy interceptionje.

A safety-k alaposan megfiatalodtak az elmúlt időszakban. A két kezdő Rashad Johnson és az újonc Deone Bucannon lehet. Lesz egy nagy visszatérő is Tyrann Mathieu személyében, aki szalagszakadása után ellenünk térhet vissza. Rajta kívül ott van még Tony Jefferson is, aki 8 szerelést szerzett az idei első mérkőzésen.

A rúgó feladatokat Chandler Catanzaro látja el, punterként pedig Dave Zastudil fog tevékenykedni. A visszahordásokért elsősorban Ted Ginn felel.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr426694729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása