Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Na de akkor hogyan is néz ki az offense?

2014. szeptember 17. - Asbee

Két hét után sok okos dolgot nem lehet még mondani, de a semminél azért többet lehet megállapítani csapatunkról. Támadó egységünk alapos átalakulások előtt áll, az új rendszer mellett a fal is megújul, ráadásul a futók és az elkapók között is számos új arcot találunk. Sajnos a sérülések sem kedveznek játékosainknak, így érdemes egy pillantást vetni a csapatrészre.

Ugyan még mindig nincs csúcsformában, de az látható, hogy Eli Manning nem felejtett el játszani. Az is bebizonyosodott, hogy végre tudja hajtani az új offensive coordinator Ben McAdoo kéréseit. Ezen felül edzőnknek is jár egy piros pont, hiszen olyan szisztémát dolgozott ki ami új, mégis az eddig működött elemeket próbálja megtartani Kevin Gilbride playbookjából. A Texans ellen 39 átadásból 26-ot értékesített Manning, amiből ötöt dropoltak elkapói. Irányítónkkal van a probléma? Aligha...

Ha a támadófal stabil lábakon áll, akkor Eli-nak megvan az esélye a győzelemre. Tavaly a leggyengébb pozíciónk volt, idén eddig láthattunk valamiféle javulást. A Lions ellen időnként jól működött az offensive line (igaz az összkép így is borzasztó volt), a Cardinals ellen viszont több jó teljesítményt is láthattunk. Végre összekapta magát Will Beatty, aki a liga egyik legjobb offensive tackle-je volt a héten. Justin Pugh szintén remekelt és passzblokkolásban John Jerry-re sem lehetett panasz. Weston Richburgnek egyelőre nem fekszik túlzottan a guard szerepkör, kicsit alulméretezett oda, a jövőben inkább centerként kell lehetőséget kapnia. Ott sokkal jobban számítana az, hogy jól lát a pályán és a double teamből is jobban ki tudná venni a részét. Eddig J.D. Walton sem azt hozza amit várnánk tőle, így előbb vagy utóbb kézenfekvő lehet a csere.

Sajnos a futásblokkolásban nem láthattunk ekkora sikereket és egyik running backnek sem tudták megnyitni az utat. Nagy kár érte, hiszen Rashad Jennings kifejezetten jól mozgott az előszezonban, leginkább sebessége volt figyelemreméltó, Andre Williams pedig már újoncként a depth chart második helyére kúszott fel. Játékosainknak mentálisan kell elsősorban összekapniuk magukat, hiszen Jennings csúnya fumble-t vétett kulcsszituácóban, Williams-nek pedig jobban kell koncentrálnia a labda elkapásakor.

A szezon előtt azt gondolhattuk, hogy elkapóink remek év előtt állnak, de erről egyelőre nincs szó. Victor Cruz egymás után ejti el a labdákat, Rueben Randle-nek pedig hiába volt egy szép TD elkapása mindenki többet vár tőle. Odell Beckham Jr. egyelőre nem lépett még pályára (és nincs is esély vasárnapi játékára), Jerrel Jernigan pedig tegnap került IR-re. Ez azt jelenti, hogy a Texans ellen az a Preston Parker lehet az egyik kezdő WR, akinek a keretbe kerülése is csoda volt és elsősorban visszahordóként számolunk vele. Biztos sokan gondolnak Corey Washingtonra, de ő újoncként "mindössze" red zone célpont lehet és jelen pillanatban még a special teamben kell bizonyítania. Jernigan helyére Julian Talley került a gyakorlócsapatból, aki már tavaly is csapatunkkal készült, így akár eljöhet számára az idő a bizonyításra.

Meglepően hangzik, de a legveszélyesebb célpont eddig Larry Donnell, akitől senki sem várt ilyen jó játékot. Az előszezonban probléma volt blokkolási képességeivel, igaz most is az elkapás lett a fő profilja. Sokan Adrien Robinsontól várták az áttörést, de Donnell már tavaly megmutatta, hogy hihetetlen szívós és néhány snap erejéig pályára is kerülhetett már 2013-ban. Azt se feledjük, hogy Daniel Fells-nek is volt már egy TD elkapása, az ellenfeleknek tehát rá is oda kell figyelnie.

Láthatóan vannak problémák az offense-el. A támadófal még mindig alakul, elkapóink sem minőségben sem formában nem tudnak kiemelkedni, futóink pedig nem kapják meg a szükséges blokkokat, ráadásul mentális hibákat is láthattunk. Ami némi bizakodásra ad okot, hogy a hibák nagy része javítható. Ilyenek az elkapók dropjai, Cruz például rendszeresen hasonlóan gyengén kezdi a szezont és elég valószínűtlen, hogy az idény hátralévő részében is ennyi elejtett labdája lesz. Futójátékunk az előszezonban sokkal jobban működött és biztosan lesz olyan ellenfél, aki ellen a földön is tudunk majd haladni. A legfontosabb azonban az, hogy nincs idő a javítások abszolválására, a jó teljesítmény most kell, hiszen egy 0-3-as kezdés akár a szezon végét is jelentheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr516705637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása