Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Nagyító alatt az Atlana Falcons

2014. október 05. - Asbee

A gyenge kezdés után pozitív mérlegbe kerülhet csapatunk, ehhez azonban le kell győzni az Atlanta Falcons-t. Ellenfelünk kissé szétesőben van, a sérülések nem kímélik játékosaikat, azonban így is veszélyes ellenfélnek számítanak és kemény csatára készülhetünk.

Az irányítójuk, Matt Ryan 300 yardot átlagol meccsenként, így kulcskérdés lesz, hogy megfelelő nyomás alá tudjuk őt helyezni. Védőfalunk a vártnál valamivel jobban szerepel idén, emiatt tehát oda kell érni az ellenfél irányítójához különben meg fogja találni célpontjait.

A futójátékot az öregedő Steven Jacksonra bízták, akin látszik a kor és nem tud már olyan játékot nyújtani mint tette azt korábban a Rams-ben. Remélhetőleg nem ellenünk fog megtáltosodni. Helyettese elsősorban Jacquizz Rodgers lesz, de kapott már carry-t Antone Smith és az idei draft class-ból az egyik kedvenc futóm, Devonta Freeman is. Az utat a FB Patrick DiMarco töri nekik.

Az elkapók között több nagy nevet is találunk. Julio Jones tavalyi éve egy sérülés miatt igen rövidre sikeredett, de idén ezer százalékon pörög és 400 elkapott yard felett jár már. Roddy White ennyire nem sikeres eddig idén, de 32 éves kora ellenére is veszélyes játékos és továbbra is nagy név a szakmában. Harry Douglas nem játszhat, így Devin Hesternek kell előlépnie, aki eddig meglepően jó idén és mind elkapásban mind visszahordásban veszélyes tud lenni az ellenfélre.

Az első számú TE Levine Toilolo, aki legutóbb a sérülések miatt OT poszton is szerepelt már. A másik tight end Bear Pascoe, aki korábban éveket húzott le nálunk, így azt hiszem nem is kell őt bemutatni senkinek sem.

A Falcons támadófalában olyan dolgokat láthatunk, amelyeket tavaly csapatunknál tapasztalhattunk. A G Justin Blalock nem játszhat New Yorkban, Lamar Holmes, Sam Baker, Joe Hawley és Mike Johnson pedig IR-en van. A két tackle így Jake Matthews és Gabe Carimi lesz, a center posztra pedig Peter Konz ugrik be. A jobb oldali guard feladatköre Jon Asamoah-é, túloldali társa James Stone vagy Harald Gunn lehet.

A pass rusherek sem teljesítenek ligaelit szinten, korábbi játékosunknak, Osi Umenyiorának pl. nincs még sackje idén. Ugyanez mondható el Kroy Biermannról és Malliciah Goodmanről is. Jonathan Massaquoi és Stansly Maponga egyszer már oda tudott érni az ellenfél irányítójához. A belső nyomásért Jonathan Babineaux, Paul Soliai és Corey Peters felel elsőként.

A linebackereknek van két hiányzójuk, Sean Weatherspoon és Marquis Spruill már a szezon kezdése előtt IR-re került. Így Paul Worrilow, Joplo Bartu, Nate Stupar és Prince Shembo próbál hentelni a védőfal és a secondary között.

A cornerbackek között jobb játékosokat találunk. Desmond Trufantot a tavalyi draft első, Robert Alfordot pedig a második körében szerezték meg Atlantában és eddig megfelelt a várakozásoknak. Manningnek tehát jól körbe kell majd néznie, hogy hova passzol. Robert McClain is sokat lesz a pályán és egy interceptionje volt is már idén. A safety-k nagy hiányzója William Moore, ő visszatérési lehetőséggel került IR-re. Helyén így Kemal Ishmael és Dwight Lowery fog játszani.

A special team nagy ásza Devin Hester, akinek a nevéhez a legtöbb visszahordás utáni TD fűződik az NFL-ben. A mezőnygólokat Matt Bryant rúgja, aki képes betalálni 50 yardon túlról is, a punter feladatait pedig Matt Bosher látja el.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr236759097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása