Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 7: Giants 21 Cowboys 31

2014. október 20. - Asbee

Ugyan csapatunk hosszú ideig versenyben volt, azonban nem sikerült győzni a Dallas Cowboys otthonában sem, ezzel pedig sorozatban második vereségünket szenvedtük el. Ellenfelünk sokkal teljesebb csapat benyomását keltette és ezen kívül a bravúros egyéni teljesítmények végül oldalukra billentették a mérleget.

Rosszul kezdődött az összecsapás, hiszen Gavin Escobar touchdownja után a Dallas szerzett vezetést, amire az első negyedben nem is érkezett válasz. Nem úgy a másodikban, mikor először Odell Beckham Jr., majd Prince Amukamara interceptionje után Daniel Fells mutatott be egy-egy 6 pontot érő elkapást. Sajnos a félidő előtt érkezett a válasz Terrance Williams-től. Persze így is reménykedve várhattuk a második játékrészt, hiszen csapatunk birtokában volt a labda, azonban játékosaink az öltözőben maradtak. Először egy újabb Escobar TD-vel szerzett vezetést a Cowboys, majd DeMarco Murray futásával növelték is az előnyt. Beckham ugyan szépített, de védelmünk nem tudott kellőképp felpörögni a végére és Dan Bailey mezőnygólja be is állította a végeredményt.

Ahogyan az várható volt, nem Eli Manningen múlott a siker, aki jó pontosságával és 3 touchdown átadásával a lehető legtöbbet hozta ki ebből az offense-ből. Ugyan elkapói közül láthattunk jó teljesítményeket, de iszonyatos módon hiányzik Victor Cruz. Rueben Randle képességei nem elégségesek a nagy játékokra, Preston Parker csak egy-egy elkapásra képes, Larry Donnell képtelen magánál tartani a játékszert (két fumble-t vétett), Odell Beckham Jr. pedig egyelőre nincs Cruz szintjén. Ugyan irányítónkat nem sackelték, de többször is nyomás alá helyezték és esélye sem volt megtalálni elkapóit. A támadófal egyébként is maximum átlagos értékelést kaphat, a futásokat teljesen ellehetetlenítették. Ugyan Andre Williams nem érte még el képességei csúcsát, de időnként azért is küzdenie kellett, hogy ne veszítsen yardokat. Volt egy szép, 22 yardos futása, de ezen kívül nem volt mozgástere. Nagy kár ezért, hiszen emiatt az optimálisnál kisebb volt a labdabirtoklás és Manning dolgát is megnehezítette a rossz futójáték. Emiatt lehetett volna több a passzjáték, de Coughlinék ragaszkodtak az egyensúly fenntartásához.

Védelmünk is felemásan szerepelt. Jason Pierre-Paul idei legjobb játékát nyújtotta, kétszer sackelte Romo-t. A védelem lelke ő volt. Prince Amukamara könnyű INT-t szerzett, utána azonban nem bírt Dez Bryanttel. Az elkapó elit szinten játszott, nem lett volna cornerback a ligában aki a mai estén megállította volna. Ő volt Romo kedvenc célpontja, aki a második félidőben nem hibázott el egyetlen átadást sem, ráadásul Murray is újra 100 yard felett futott. A defense is tartotta magát a félidő végéig, utána azonban kijött a Dallas sokoldalúsága. A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy idő előtt kiállt Cullen Jenkins, ráadásul Jon Beason sérülése is kiújult, akinek ezzel akár jövője is kétségessé válhat.

Az Eagles elleni sokkból sikerült felállni, azonban végig nem sikerült jól játszani, ami a vereséget jelentette. Hiányzott Rashad Jennings, de a támadófalnak alaposan fel kell javulnia a futásblokkolás terén és a hibákat is mellőzni kell. Jókor jön a bye week, védelmünk is össze tudja így kapni magát. A 3-4-es kezdés nem jelent optimális helyzetet, de semmi sem dőlt még el, az Eagles és a Cowboys is bármikor bukhat még, valamint jutottak már rájátszásba ilyen állásból is. A pihenőhéten alaposan fel kell szívniuk magunkat játékosainknak, hiszen az azt követő egy hónapban eldőlhet csapatunk idei sorsa.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr796809359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása