Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mi legyen Beasonnal?

2014. október 26. - Asbee

Jelenleg nem a világ legszerencsésebb embere Jon Beason. Utolsó évei a Panthers-nél sorozatos sérülései miatt borzasztóan alakultak, tavaly pedig egy hetedik körös választási jogért cserébe csapatunkhoz került, ahol új otthonra talált. Tartósságával nem volt probléma, játéka pedig a teljes védelemre hatással volt. Az offseasonban meg is kapta új szerződését, azóta viszont újra átok ül rajta.

Tavasszal lábsérülést szenvedett, amelyből még mindig nem tudott felépülni. Két lehetőség előtt áll, megpróbálja így végigjátszani a szezont, vagy pedig kés alá fekszik. Utóbbi esetben befejeződne számára a szezon, amit nyilván nem szeretne ő sem. Nem ez lenne az első ilyen eset Beason pályafutása során, 2011-ben 1, egy évre rá pedig 4 mérkőzésen tudott csak pályára lépni. Idén szinte egy teljes mérkőzése sem volt, játéka pedig visszaesett 2013-hoz képest. Itt jön képbe a szerződése. Tavasszal 3 évre írt alá egy 17 millió dollárért, amely 6 milliós garantált összeget tartalmaz.

Farnehéz kontraktust kapott, 2014-ben mindössze 3,1 millió dollárt foglal el a fizetési sapkából. Ez 2015-re 7,3 millióra emelkedik, 2016-ban pedig 6,5 millió dollárt kereshet meg játékosunk. Ami viszont fontos, hogy jövőre kivágása esetén 3,8 millió dollár lenne a dead money, így 3,5 millió dollárt lehetne spórolni. Összefoglalva:

beason.jpg
Játékosunk életkora vészesen közelít a 30-hoz, sérülékenysége pedig ismét előjött. Ekkora fizetéssel biztosan nem fog egy év múlva csapatunkban szerepelni. Első megoldásként a távozás gondolata vetődik fel. Ki helyettesíthetné? Jameel McClain Baltimore-ból érkezett és egyelőre nincs különösebb probléma vele. Középső és szélső linebackerként is szerepelni tud. Nem szabad megfeledkezni az újonc Devon Kennardról sem. Sokoldalú játékos, aki jelenleg erős oldali LB-ként játszik, azonban egyetemi évei alatt több szerepkörben is helytállt.

Persze nem kell feltétlenül megválnunk Beasontől. A fizetéscsökkentés is egyfajta megoldás lehet, amiből mindkét fél jól jöhet ki. Csapatunk továbbra is soraiban tudhatna egy jó képességű linebackert, a játékosnak pedig további egy évre biztosított lenne a jövője és az sem biztos, hogy más csapattól megkapná azt a pénzt, amivel a fizetéscsökkentés után is rendelkezne.

Összegezve a leírtakat megállapítható, hogy nem egyszerű a jelenlegi helyzet. Szükség lenne egy klasszis MLB-re, a követelményeknek pedig megfelel Beason. Tartósságával sajnos újra probléma akadt, így nem éri meg azt a pénzmennyiséget amit kap. Ha sikerül vele megállapodni a fizetéscsökkentésben, akkor (legalább) még egy évig csapatunk tagja marad, ellenkező esetben azonban más megoldás után kell majd nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr266833845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása