Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 9: Colts 40 Giants 24

2014. november 04. - Asbee

Sajnos nem volt pozitív hatással a bye week csapatunk számára és hazai pályán szenvedtünk súlyos vereséget az Indianapolis Colts ellen. A mérkőzésen egyszer sem tudtuk átvenni a vezetést, végig rohanni kellett az eredmény után, amely a harmadik negyedben nem volt már kérdés. Ezzel még nehezebb lett a rájátszásért való küzdelmünk.

Offense oldalon átlag alatti teljesítményt láthattunk. Hosszú ideig sem a passz- sem a futójáték nem működött, előbbi aztán valamelyest életre kelt. Ebben nagy szerepe volt az újonc Odell Beckham Jr-nak, aki ezer százalékon pörgött és 8 elkapását 156 yardra váltotta. 59 yardot érő játékával bemutatta, hogy nem kell Manningnek feltétlenül elhajítania messzire a labdát ahhoz, hogy sokat haladjon az offense. Voltak kísérletek a hosszú átadásokra, de ezek nem működtek, Rueben Randle nem tudott elszakadni az emberétől, igaz azt is hozzá kell tenni, hogy Vontae Davis talán a liga legjobb CB teljesítményét nyújtotta a héten. Sajnos elkapóink többször is elejtették a labdát, ami nem segítette Eli-t sem, aki ennek ellenére sem dobott INT-t és kétszer is megtalálta elkapóját az end zone-ban. A második TD-t Corey Washington mutatta be és igaz, hogy akkor már nagyrészt a cserék játszottak (a touchdownt Josh Gordy ellen szerezte), de így is jár neki az elismerés, hiszen egy újabb lépcsőfokot lépett felfelé. A futójáték maradt a Dallas-ban mutatott színvonalon. Ezt elsősorban a támadófal hibájának tartom, igaz Andre Williams-nek is van még hova fejlődnie, de egy negyedik körös újoncról beszélünk, akinek már első évében kezdő szinten kell teljesítenie. Azért láthattunk tőle egy szép futást és elkapóként is bemutatott egy szép játékot, amelyben megmutatta képességeit. Nem a legideálisabb helyzet számára ez a mostani, de ha edzőink kellő türelemmel állnak hozzá és ő is a topon lesz fejben, akkor kiváló running backké válhat.

Áttérve a védelemre, egy fokkal jobb teljesítményt láthattunk, de aztán összedőlt a kártyavár és a defense nem tudta tartani Andrew Luckot. A legjobb játékosunk Robert Ayers volt, aki sacket szerzett, fumble-t erőszakolt ki és a teljes mérkőzés alatt terrorban tartotta az ellenfél QB-t. Vajon miért még mindig Kiwanuka a kezdő? Jacquian Williams extrémnek számító 17 szerelést szorgoskodott össze, de azt is hozzá kell tenni, hogy legtöbbször az ő emberét vette célba Luck, linebackerünk pedig nem mindig állt a helyzet magaslatán. Sajnos van egy újabb kiesőnk, Prince Amukamara bicepszsérülés miatt idén már biztosan nem léphet pályára. Kár érte, hiszen idén a legjobb cornerbackünk volt, ez pedig nagy szó, hiszen Dominique Rodgers-Cromartie játékára sem lehetett panasz. Most sem lehet rá egy rossz szavunk sem, csak a balszerencsének köszönhetően lett "pickjéből" touchdown. Jayron Hosley viszont borzasztóan szerepelt, az előzetesen bivalyerősnek ítélt secondary szépen lassan atomjaira hullott.

Sajnos borzasztó volt az összkép, nem egy olyan csapatot láthattunk akik rájátszásba szeretnének jutni. A sok érkező már nem lehet kifogás, volt idejük a beilleszkedésre. Én személy szerint a tehetséget is látom a csapatban ahhoz, hogy playoffba jussanak, de a sérült játékosokat nem sikerült megfelelő módon pótolni. A hozzáállással is akadt némi probléma, sokkal nagyobb fordulatszámon kell pörögni. Az egyetlen pozitívum, hogy láthattunk egy-egy jó egyéni teljesítményt, több fiatal játékosunk is nagy akarással játszott, ami előbb-utóbb meg fogja hozni a gyümölcsét és akár a franchise húzóemberei is lehetnek majd a jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr526864899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása