Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 10: Giants 17 Seahawks 38

2014. november 10. - Asbee

A mérlegünkön a Seattle Seahawks ellen sem sikerült javítani, azonban a múlt heti lélektelen játék elmaradt és ezúttal nagy csatában maradt alul csapatunk. A második félidőre még előnnyel fordulhattunk, utána azonban nem sikerült már pontot szerezni és szinte minden szituációból ellenfelünk jött ki jobban.

A offense-ben láthattunk némi változást, bátrabbak voltak a játékhívások, aminek az eredménye egy 44 yardos Beckham elkapás lett. Sajnos volt egy interception is, ami teljesen megváltoztatta a játék képét, ott lehet nem kellett volna elengednie Manningnek azt a labdát, hiszen addig a rövid passzokkal is jól haladtak támadóink. Az offensive line felemásan működött, a passzjátékot kellőképp támogatták, de a futójátékkal Rashad Jennings sem tudott volna csodát tenni. Látszik, hogy újonc running backünk nem elég még arra, hogy kezdő lehessen, de kellő támogatást sem kapott. Az offense-ből Beckhamen kívül még Preston Parker érdemel nagy dicséretet, aki touchdownt szerzett és feledtetni tudta múlt heti játékát. Sajnos azonban a második félidőre szinte a teljes csapat elfogyott. Újabb sérültjeink is vannak, Peyton Hillis agyrázkódást, Michael Cox pedig egy alattomos szerelés után lábtörést szenvedett.

Védő oldalon volt három szép labdaszerzés, de ezen kívül más pozitívumot nem tudunk róluk elmondani. 350 yardott futott a Seahawks, ez történelmi szám. Sérülések ide sérülések oda, ez borzasztó teljesítmény és ennél jóval több van ebben a csapatrészben is. Perry Fewell keze alatt nem először múlja magát alul a defense, így lehet a vérfrissítést a defensive coordinator személyével kellene kezdeni. Jason Pierre-Paul ismét begyűjtött egy rakat szerelést és Robert Ayers is jól játszott. Egy idő után azonban a védelem is elfogyott és folyamatosan nyelték a yardokat. Játékosaink sorra pattogtak le Lynch-ről, Russell Wilson pedig olyan szabad területeken futhatott, hogy szerintem még ő maga is meglepődött. Mit csinálhattunk hét közben az edzéseken???

Ezzel a vereséggel elszállt a reális esély a rájátszásra, minden hátralévő meccset meg kellene nyerni. Ennek ellenére ez olyan összecsapás volt, ahol sikerült megnehezíteni a legutóbbi Super Bowl győztes dolgát, a piros pont tehát mindenképp jár a játékosoknak. Összességében látszott, hogy jobb, erőteljesebb csapat a Seahawks, de az interceptionig végig harcban voltunk velük és kellemetlen pillanatokat is okoztunk nekik. Egy-egy bírói döntés a hazai csapatnak kedvezett és a kétes szituációkban a Seattle játékosok felé pattant a játékszer is. Így ki lehet kapni, ha a Colts ellen is hasonló mentalitással szenvedtünk volna vereséget szerintem nem lettek volna olyan erősek a kritikus hangok. Játékosainknak ugyanakkor továbbra is küzdeniük kell, hiszen többüknek is lejár a szerződése, illetve lassan fiatal tehetségeink is egyre több lehetőséget kaphatnak. Ezen kívül beszélhetünk a jövő évi draft pozícióról meg akármiről, de aki Giants mezben akar játszani, annak mindent bele kell adnia függetlenül az aktuális állástól.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr306882589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása