Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 12: Cowboys 31 Giants 28

2014. november 24. - Asbee

Nagy csatában, gyenge második félidei játékkal újabb vereséget szenvedett csapatunk, ezzel pedig véglegessé vált, hogy idén sem lesz rájátszás. Ugyan voltak szép momentumok, mint például Odell Beckham Jr. elkapása, vagy a félidei vezetés, de a győzelemhez ez kevés volt.

Valóban bizakodhattunk az első játékrészben. Az első 3 drive-ból 3 touchdown is született, melyek között volt az év legszebb elkapása is. Beckham szinte képtelen módon, egy kézzel húzta le Manning átadását, pedig Brandon Carr igencsak szabálytalanul védekezett ellene. A szabálytalanság szerencsére nem maradt érvényben, a játék pedig egy 43 yardos TD lett. Újonc játékosunknak volt még egy touchdown elkapása és összesen 146 yardig jutott. Nem tartott sokáig a beilleszkedése... Mindössze 7 mérkőzésen lépett eddig pályára, de már most 609 yardnál tart.

Futóink közül ezúttal Andre Williams volt a jobb, meggyőzőbben szerepelt Rashad Jennings-nél, igaz azt is hozzá kell tenni, hogy a támadófal egyiküknek sem engedett túl jó játékot. A játékhívásra nem lehetett panasz, ezúttal a goal line helyzeteket is jól sikerült abszolválni, az egyik ilyen play után Adrien Robinson első NFL touchdownját ünnepelhette. Eli-ra sem lehetett panasz, igaz az interceptionjét kicsit magasan dobta meg, de úgy érzem Preston Parker sem tett meg mindent az elkapásért. Ezúttal az offense jobb volt a defense-nél.

Védelmünk a második félidőre teljesen összezuhant. Gyakorlatilag mindhárom Dallas touchdownhoz csak asszisztáltak játékosaink. A pass rush teljesen hiányzott, Romo-nak a mérkőzés végén volt hogy 7,5 másodperce volt a labda elhajítására. Linebackereink kevesek voltak DeMarco Murray ellen, a secondary pedig teljesen összezuhant Amukamara, Thurmond és McBride kiválása óta. Érthetetlen, hogy Moore és Ayers miért nem kapott több lehetőséget, Kiwanuka játékának színvonalát ők is hozni tudták volna. Mark Herzlich játékát viszont ismét dicsérni lehetett, ugyan nem tudja teljes egészében bejátszani a pályát, de a futójáték ellen hatásosan tud szerepelni.

Ez az újabb vereség azt is jelentette, hogy számunkra elúszott a szezon, már matematikailag sincs esély a rájátszásba jutásra. A nagy offseason mozgolódás után tehát nem sikerült előrébb lépni, sőt a csapat játéka még valamennyire vissza is esett. Pozitívum viszont, hogy több fiatal játékosunk előtt is nagy jövő áll, Odell Beckham Jr. pedig a liga egyik legjobb elkapójává válhat. Reményt adhat tehát, hogy a gyenge szezon ellenére van lehetőség a javulásra és a támadó- valamint a védőfal felfrissítésével újra rájátszásra esélyes csapatot lehet kialakítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr796929927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása