Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 14: Giants 36 Titans 7

2014. december 07. - Asbee

Sikerült megszakítani október eleje óta tartó rossz sorozatunkat és csapatunk súlyos verést mért a Tennessee Titans alakulatára. Ellenfelünknek esélye sem volt, 4 negyeden át sikerült uralni az összecsapást és most a második félidőre sem fogyott el a lendület.

Az offense sztárja ezúttal is a rookie Odell Beckham Jr. volt, aki 130 yardig és 1 TD-ig jutott, közte egy 50 yardos játékkal. Próbálkoztunk vele egy passzkísérlettel is, de az nem jött össze. Az elkapók közül még Preston Parkert lehetett megdicsérni, több szép játékot is bemutatott. Andre Williams-nél megtört a jég, láthattunk tőle egy 50 yardos touchdownt és életében először 100 futott yard feletti mérkőzést zárt az NFL-ben. Manningre sem lehetett panasz, megbízhatóan tette a dolgát. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy egy csúnya hibát vétett, nem volt szép az interception amit dobott, igaz a játék azon szakaszában ez belefért már. A red zone offense érdemel még kritikát, ezúttal nem voltak olyan hatásosak játékosaink az ellenfél end zone-jához közel, mint a szezon eddigi részében, de egy ilyen győzelem után ezzel sincs probléma.

Védelmünk totálisan dominálta a Titans-t. Zach Mettenberger sérülten lépett pályára és nem is tudta befejezni a mérkőzést, Bishop Sankey futásai pedig hatástalanok voltak. A pass rush a múlt héthez hasonlóan brillírozott, igaz azt is hozzá kell tenni, hogy Taylor Lewan és Michael Oher hiányában igen foghíjas volt a Tennessee támadófala. Persze dicséretet érdemelnek védőink, JPP, Kennard és Moore is 2-2 sacket szerzett. A secondary és a linebacker sor sajnos foghíjas, időnként túl könnyen jutottak el Mettenberger átadásai az elkapókhoz. Chykie Brown borzasztó, Dominique Rodgers-Cromartie viszont néhány hét gyengébb játék és sérülés után újra bizonyította klasszisát. Végig tapadt a WR-re, így kell játszani egy cornerbacknek. Sackjei ellenére nem volt minden kerek Damontre Moore személyével kapcsolatban DRC TD-re visszahordott pickje nem ért 6 pontot, hiszen defensive endünk túlzott keménység miatt érvénytelenítette csapattársa játékát.

Ugyan a szezon már elúszott, de ennek ellenére gyönyörű győzelmet arattunk. Végig uraltuk a mérkőzést, gyenge napot kifogó ellenfelünknek esélye sem volt. Mindhárom csapatrész kitett magáért, Josh Brown például mind az öt mezőnygólját, többek között egy 52 yardos kísérletet is értékesített. A mai napon egy erősebb csapatot is legyőztünk volna, igaz ez már nem számít. Mind a játékosokra, mind a szurkolókra ráfért a siker, jövő héten a Redskins elleni csoportrangadó következik, az NFC East riválisok ellen pedig mindig győzni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr686965825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása