Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 15: Redskins 13 Giants 24

2014. december 14. - Asbee

Sokáig döcögős teljesítménnyel, majd a végén feléledve és egy-egy jó egyéni teljesítménynek köszönhetően sikerült legyőzni a Washington Redskins csapatát. Ezzel sorozatban másodszor sikerült nyerni és 5-9-re "javult" csapatunk mérlege.

A legjobb játékos egyértelműen Odell Beckham Jr. volt. 12 elkapásból 143 yardot és 3 TD-t szerzett. Ezzel 972 yardnál jár idén, ez pedig azt jelenti, hogy megdöntötte csapatunk újoncrekordját. Ha a következő két héten is ilyen játékot nyújt, akkor neki kell lennie az idei legjobb újoncnak a támadók közül. A passzjáték sokáig döcögött, Beckhamen kívül nem volt más konzisztens célpont. Időnként a támadófal sem állt a helyzet magaslatán, de összességében biztosították Manningnek a lehetőséget a győzelemre. Preston Parker és Kevin Ogletree kevés arra, hogy teljes értékű kezdők legyenek, Rueben Randle pedig érthetetlen módon sokat padozott. Ezúttal Larry Donnell is csúnyábbik arcát mutatta. Érdemes kiemelni a special teamet is, Steve Weatherford 6 puntból ötöt a 20 yardos vonalon belülre rúgott, a második félidőt nyitó onside kick pedig parádés volt. A sokat kritizált speciális egység sokat fejlődött! Sajnos a futásokat nem sikerült kellőképp támogatni, a problémákat pedig fokozta, hogy Rashad Jennings már a mérkőzés elején újra kidőlt.

A védelem szintén felemásan szerepelt. Az első félidőben játékosaink leginkább csak keresték magukat és ami még rosszabb ellenfelüket is a pályán. Ugyan Colt McCoy-t sikerült elintézni, de RGIII sajnos jól állt be és klasszis játékot nyújtott. A túlzott agresszivitást jól kezelte a Redskins-t, remek gameplay-el vágták neki a csoportrangadónak. A második félidőre szerencsére sikerült valamelyest javulni, a pass rush pedig régi fényében csillogott. Összesen 7 alkalommal sikerült sackelni az ellenfél irányítóit. Az élen JPP és Johnathan Hankins járt, akik 2,5-2,5 sacket szereztek. Az elmúlt 3 fordulóban alaposan feléledt a pass rush, igaz azt is hozzá kell tenni, hogy az átlagnál gyengébb támadófallal találkoztak védőink, de az ilyen teljesítmény akkor is bravúros. A defense-ből még Dominique Rodgers-Cromartie játékát kell kiemelni, elkapói nem sok vizet zavartak, Antrel Rolle hibája után pedig TD mentő szerelést mutatott be.

Nem nyújtottunk szép játékot, azonban egy csoportrivális elleni győzelem mindig örömteli. Odell Beckham Jr. mérkőzésről mérkőzésre jobb, nem tudom lehet-e még ezt a játékot fokozni. Az egyetlen cél az lehet, hogy ő legyen az idei év újonc támadójátékosa, ez pedig össze is jöhet, hiszen jelenleg egyedül ő Eli megbízható célpontja. Jövő héten a St. Louis Rams otthonába látogatunk, akik ellen biztosan nehezebb dolgunk lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr476983625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása