Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hogyan tovább 3. rész: szerződéshosszabbítások

2015. január 03. - Asbee

Sikerült megnövelni a fizetési sapka alatti hely mértékét, így lássuk kik azok akiket megtartok és mekkora összeg marad a szabadügynök piacra. Kezdődhet a móka!

Van két ERFA státuszú játékosunk Larry Donnell és Chandler Fenner személyében, ők megkapják 1 évre szóló minimális összegű szerződésüket, amivel nem lesznek benne az 51 legjobban megfizetett játékos között, így járandóságuk a salary capbe sem fog beleszámítani.

Van egy RFA is Mike Harris személyében, meglepődnék ha bármilyen tendert is kapna, viszont 1 évre visszahoznám és adnék neki egy esélyt a keretbe kerülésre.

Rajtuk kívül szép számú korlátlan státuszú szabadügynökeink vannak, akik a következőek:

Jason Pierre-Paul
Antrel Rolle
Walter Thurmond
Jacquian Williams
Quintin Demps
Stevie Brown
John Jerry
Henry Hynoski
Mark Herzlich
Zack Bowman
Spencer Paysinger
Mike Patterson
Daniel Fells
Jerrel Jernigan
Chykie Brown
James Brewer


A szerződéshosszabbítások


Jason Pierre-Paul

Nálam ő az elsődleges prioritás, alaposan sürgetném vele a megegyezést, ha pedig ez nem jönne össze, akkor azonnal franchise taget adnék neki. 77 szerelést szorgoskodott össze, amivel második lett a defensive endek rangsorában (J.J. Watt lett az első 78 tackle-vel). A szezon második felére a pass rush-ba is belejött, 12,5 sackig jutott, amivel nyolcadik lett összesítésben. Pályafutása során másodszor érte el a tízes határt és bebizonyította, hogy hátműtéte után újra képes a jó teljesítményre. Rajta kívül nincs más klasszis defensive endünk, a védelem pedig alapos megerősítésre szorul, így a jövőben is szükség lesz JPP szolgálataira. Fizetési igényeit Chris Long szerződéséhez viszonyítottam, ezzel már játékosunknak is elégedettnek kell lennie, illetve csapatunk számára is kigazdálkodható az összeg.

A szerződés: 5 év/62 millió $ (31 millió garantált)

2015: 9M
2016: 10,15M
2017: 12,55M
2018: 14,65M
2019: 15,65M


Walter Thurmond

Képességei alapján a liga egyik legjobb slot cornerbackje, akinek a pályafutása egyelőre a sérülések miatt nem tudott kiteljesedni. 2013-ban a bivalyerős seattle-i secondary egyik oszlopos tagja volt, amely után csapatunktól egy éves szerződést kapott, de hamar kiesett a sorból. Egyelőre nem kell lemondani róla, nálam érdemel egy újabb lehetőséget. Ő is elmondta, hogy szeretne New Yorkban maradni, DRC-vel és Amukamarával összeállva pedig sokat segíthet a védelem újjáépítésében. Egy éve 3 millió dollárra írhatott alá, ezt az összeget legutóbbi sérülése miatt nem biztos, hogy megkapja.

A szerződés: 2 év/5 millió $ (1,5 millió garantált)

2015: 2M
2016: 3M


John Jerry

Sokan kételkedtek a megszerzésében, hiszen ő is benne volt a Jonathan Martin féle balhéban (bár az ebben betöltött szerepe a mai napig kérdéses). Személyiségével nem volt probléma, játékával néha annál inkább, hullámzóan teljesített. Egyszer megette az ellenfelet, egyszer pedig nem találta önmagát. Rutinja és tartóssága még sokat érhet, az elmúlt három évben minden mérkőzésen pályára lépett. Nem feltétlenül ő lenne nálam az egyik guard, de beugróként a csapat hasznára válhat.

A szerződés: 2 év/3 millió $ (600 ezer garantált)

2015: 1,2M
2016: 1,8M


Stevie Brown

2012-ben az ismeretlenségből berobbanva lett a defense egyik legjobbja, egy évre rá azonban ACL szakadás miatt egy teljes szezont kényszerült kihagyni. Visszatért, azonban játéka elmaradt a várttól, Quintin Demps kiszorította őt a csapatból. Később visszakapta helyét és valamelyest javult is, de idén nem szerzett interceptiont. Több kell ennél, azonban a safety sor átalakulások előtt állhat, így a megtartása mellett döntök.

A szerződés: 2 év/2,5 millió $ (500 ezer garantált)

2015: 1M
2016: 1,5M


Henry Hynoski

Annak ellenére a szurkolók egyik kedvence, hogy az elmúlt években alaposan háttérbe szorult a fullback pozíció. A vártnál kevesebbet használtuk, az alapfelállás a 3 WR-es formáció volt, ami a no huddle miatt sokszor változatlan maradt. Ez érződött is a futójátékon, Hynoski azonban idén is képes volt utat nyitni running backjeinknek. Azt se feledjük, hogy a rövid yardos szituációkat ő is képes megoldani és az elkapásokba is be tud segíteni. Az én szememben posztjának egyik kiválósága.

A szerződés: 3 év/5 millió $ (1 millió garantált)

2015: 1,3M
2016: 1,6M
2017: 2,1M


Jacquian Williams

Jól kezdte az évet, visszaszerezte kezdő pozícióját, majd megsérült és IR-re kényszerült. Kár érte, hiszen hosszú ideig neki volt a legtöbb szerelése a csapatban. Rendkívül atletikus linebacker, akire rá lehet bízni a tight endek őrzését. Az előző offseasonban sikerült valamelyest megerősödnie, így a futójáték ellen is javult, sokoldalúbb játékos lett. Ennek ellenére nem hiszem, hogy nagy tolongás lesz érte a piacon és elérhető áron megtartható lesz.

A szerződés: 3 év/5,8 millió $ (2 millió garantált)

2015: 1,5M
2016: 2M
2017: 2,3M


Mark Herzlich

A rákot legyőzte és egyelőre úgy tűnik a csapatban maradással vívott harcban is sikerrel jár. Csereként kezdte az évet, de a sérülések neki kedveztek és jól ugrott be. Igaz egydimenziós játékos, coverage-ban borzalmas és a teljes pályát sem fogja bejátszani, de a futás ellen jól szerepel és játékintelligenciája is a javára válik. A védelemben és a special teamben is szükség lehet rá, valamelyest Chase Blackburnre hasonlít a játékstílusa.

A szerződés: 2 év/2,6 millió $ (1 millió garantált)

2015: 1,1M
2016: 1,5M


Zack Bowman

Elérkeztünk azokhoz a játékosokhoz, akiket mindössze egy évre, minimális összegért tartanék meg. Az első ilyen Zack Bowman, aki Amukamara, Thurmond és McBride kiválása után komoly játékidőt kapott, de nem tudott maradéktalanul megfelelni az elvárásoknak. Láthattunk tőle néhány flegma játékot (pl. mikor a Seahawks ellen nem próbálta meg szerelni Lynch-et), de egy-egy szép INT-t is bemutatott. Csereként továbbra is korrekt színvonalat képviselhet.

A szerződés: 1 év/870 ezer $


Daniel Fells

Szinte az is meglepetés volt, hogy a csapatban maradt, nem sok esélyt adtak neki. Ő azonban helytállt és a csapat hasznára tudott válni. Második számú TE-nek küzdötte fel magát, elsősorban a blokkolásban kellett segédkeznie, illetve a csapat egyik veszélyes red zone célpontja volt, 4 TD-t is szerzett.

A szerződés: 1 év/870 ezer $


Quintin Demps

Csapatunk idei ballhawk játékosa volt, 4 interceptionnel ő szedte le legtöbbször az ellenfél irányítóinak átadását. Sajnos visszahordóként nem tudott hasznos lenni, többször is elejtette a labdát. Egy éve nem volt túl nagy tolongás az irányába, így úgy gondolom idén sem fognak túlságosan kapkodni érte.

A szerződés: 1 év/870 ezer $


Mike Harris

A Lions secondary-ből kukáztuk össze és voltak korrekt mérkőzései, a szezonzárón pedig egy picket is összehozott. Megszerzése jó döntésnek bizonyult és kaphat egy újabb lehetőséget a bizonyításra.

A szerződés: 1 év/660 ezer $


A távozók

Természetesen nem lehet és nem is kell mindenkit megtartani, de majdnem minden offseasonban láthatunk egy-egy olyan távozót, akit szívünk szerint megtartottunk volna. Idén ez a játékosunk Antrel Rolle, aki egyszerűen nem férne bele a fizetési sapkába. Elmúlt már 30, igényei biztosan nem alacsonyak, idén pedig több butaságot is vétett. Tovább kell lépni és másban kell keresni a jövőt.

Jerrel Jernigan tavalyi remeklése csak átmeneti állapot volt, idén alaposan szenvedett a passzjáték a kezdőbe állításával. Néhány hétre rá meg is sérült és nem sok értelmét látom a megtartásának. James Brewer ugyanúgy elhibázott pick volt, cserének sem tartanám meg. Chykie Brown szezon közben érkezett és nagy játékidőt is kapott, de képtelen volt felügyelni a rá bízott elkapókat.

Spencer Paysinger 2013-ig sokat fejlődött, de a felemelkedése csak eddig tartott. Jacquian Williams kiszorította a csapatból és nem tudta visszaszerezni helyét, úgyhogy én más játékos után kutatnék. Mike Pattersonon pedig az idő fogott ki, tavaly még jól lehetett használni a rotációban, de idén eléggé súlytalan volt, egy fiatalabb DT tehát hasznosabb lenne nála.

Összegzés

A folyamat végén lássuk mennyi helyünk van a sapka alatt! Játékosaink szerződése a meghosszabbítások után összesen 112,835,918 dollárt tesz ki. Az elmúlt egy évből hoztunk magunkkal 3,417,529 dead money, ehhez pedig hozzájön 8,575,366 dollár, tehát így összesen 11,992,895 dollár lesz a DM, ami azt jelenti, hogy 15,171,187 dollár van a sapka alatt. Lehet építkezni!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr737027513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása