Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hogyan tovább 4. rész: FA piac

2015. január 05. - Asbee

Újabb izgalmas bejegyzés következik, elérkeztünk a szabadügynök piachoz, jöhetnek az érkező játékosok! Vajon melyek azok a posztok amelyekre erősítés érkezik? Ez az írás már erőteljesen csak a képzelet szüleménye, nem lehet tudni kik lesznek azok akik kikerülnek a free agent piacra és árukat is mindössze megsaccolni lehet.

Az offense részéről a támadófalat kell megerősíteni. Az irányítónk Eli Manning személyében megvan, az Andre Williams-Rashad Jennings páros pedig elégnek tűnik. Az elkapók közé jövőre visszatér Victor Cruz, aki megoszthatja a cornerbackek figyelmét Odell Beckham Jr. és Rueben Randle mellett.

A támadófal viszont hajlamos bizonytalankodni. A fal két széle rendben van, Will Beatty újra képességéhez méltóan szerepelt, Justin Pugh pedig tovább fejlődött újonc szezonja után. Az offensive line belsejében azonban nem ennyire egyértelmű már a helyzet. Ha rajtam múlna (és most rajtam múlik:)) Weston Richburg lesz a center, akinek a helyére J.D. Walton bármikor be tud ugrani. Az egyik guard pozíció Geoff Schwartz-é lesz, aki remélhetőleg nem lesz újra ilyen szerencsétlen a sérülésekkel. A másik poszt azonban kérdéses, John Jerry nem jelentene megoldást a problémákra.

A védelemben szükség lesz egy defensive endre és egy defensive tackle-re is. Jason Pierre-Paul és Johnathan Hankins klasszis, azonban mellettük olyan játékosokat találunk, akik csak a rotációba tudnak beférni. Ez a védőfal tehát közel sem annyira félelmetes, mint néhány évvel ezelőtt volt. A linebacker sorunk az elmúlt időszakban (majdnem) mindig a liga aljához tartozott, oda sem árt az erősítés. A secondary viszont nem néz ki rosszul, cornerbackjeink kiváló minőséget képviselnek, egyedül a safety-k közé kell némi vérfrissítés. Lássuk hát kiket szemeltem ki magamnak!

Mike Iupati

Eli Manning megvédéséért mindent meg kell tenni, így odacsapok a lovak közé. Mike Iupati háromszoros Pro Bowler és egyszeres All-Pro választott, a piac talán legjobb guardja lehet, aki megfelelő életkorban is van. 28 éves, 3-4 jó év még benne van. Az ilyen kaliberű játékosnak természetesen ára van, alaposan a zsebbe kell nyúlni. Évi 7 millió dollárt adok neki, amivel az ötödik legjobban fizetett guard lenne a ligában. A Beatty-Iupati-Richburg-Schwartz-Pugh ötös már nem nézne ki rosszul, ezen játékosoknak már meg kell védeniük Manninget és a futójátékot is kellőképp támogatniuk kell.

A szerződés: 5 év/35 millió $ (15 millió garantált)

2015: 4M
2016: 7M
2017: 8M
2018: 8M
2019: 8M

Stephen Paea

Ő a másik nagy igazolásunk, szükség van egy jó defensive tackle-re Hankins mellé. A gyengécske Bears-ből felfelé emelkedett ki Paea, a borzalmas futás elleni védekezésükön pedig javítani tudott. A pass rush-ban is jeleskedett, 6 sacket szerzett. Hankins 320 font tömegű, Paea 300, jól kiegészítenék tehát egymást. A rotációban ott lenne Jay Bromley és Markus Kuhn is, ez a névsor már nem fest olyan rosszul. Tavaly Linval Joseph-et kicsivel több mint évi 6 millióért vitte el a Vikings, Paea ennyit nem ér, de azért neki is szép nagy szelet jut a tortából.

A szerződés: 4 év/20 millió $ (8 millió garantált)

2015: 3M
2016: 5,5M
2017: 5,6M
2018: 5,9M

Nate Irving

Védelmünk borzasztóan szerepelt a futójáték ellen, nagyon hiányzott Jon Beason. Emiatt döntöttem Nate Irving megszerzése mellett, aki nagy erősítést jelentene a játék ezen elemében. A szezon során részleges MCL szakadást szenvedett és IR-re került, emiatt valószínűleg senki sem fogja túlfizetni. Augusztusig bőven lesz ideje felépülni, utána pedig el is foglalhatja a helyét Jacquian Williams és Devon Kennard mellett.

A szerződés: 3 év/10 millió $ (3 millió garantált)

2015: 2M
2016: 3,8M
2017: 4,2M

Jermey Parnell

Elfér még az erősítés a támadófalba, arra az esetre is fel kell készülni, ha valaki megsérül vagy pedig gyengébb teljesítményt nyújt. Tavaly erre az esetre érkezett Charles Brown, aki végül az egyik legrosszabb igazolásunk lett. Jermey Parnellben jóval többet látok, ő Dallas-ban tölti be ezt a szerepet, nem is rosszul, jól helyettesítette Doug Free-t. Tackle pozícióba kell is a mélység, pláne ha újra a 2013-as mélyrepülést hozza Beatty. Parnell így csatlakozhat Walton, Jerry és Mosley mellé, a kezdőcsapat mellett tehát backupjaink is elégnek tűnnek.

A szerződés: 3 év/7 millió $ (0,9 millió garantált)

2015: 1,8M
2016: 2,3M
2017: 2,9M

Nézelődés csapaton belül

Természetesen jelenlegi keretünkben is vannak még olyan játékosok, akik új szerződéshez juthatnak, esetleg a jelenlegi kontraktust lehet átstrukturálni. Két emberünket néztem ki, akiknél mindenképp szükség lenne ezekre a műveletekre.

Eli Manning

2015-ben 19,75 millió dollárral fogja terhelni a fizetési sapkát ami soknak tűnik, de ha megnézzük a többi QB szerződést, akkor láthatjuk, hogy a irányítókat ligaszerte túlfizetik és amíg egy Jay Cutler, egy Alex Smith, vagy egy Andy Dalton évi 16-18 millió dollárt visz haza, addig Manningnek is meg kell adnunk ezt a pénzt ha egy jó játékos kezében akarjuk tartani az offense-t. Így nem is nyúlok az idei fizetéséhez, de adok neki egy két éves hosszabbítást, amivel 2017 végéig csapatunkban tudjuk tartani Eli-t. Ekkor közelíteni fog a 37-hez, ennyi idős koráig valószínűleg a ligában tud majd maradni (sőt ha nem lesz egy súlyos sérülése sem még tovább is). Ezt követően lehet majd dönteni az utódjáról.

A szerződés: 2 év/36 millió $ (21 millió garantált)

2015: 19,75M
2016: 17M
2017: 19M


Prince Amukamara

Dominique Rodgers-Cromartie érkezésével úgy tűnt kegyvesztetté is válhat, hiszen egyértelműen kijelentették, hogy az ex-Broncos játékos fogja őrizni az ellenfél legveszélyesebb célpontjait. Ez szerencsére nem vette el Amukamara kedvét és fejlődni tudott 2013-hoz képest. Májusban megkapta az ötödik évére szóló opcióját, de úgy érzem itt az ideje, hogy új szerződését is kézhez kapja, hiszen ez a 6,9 millió dollár kicsit sok lenne már. Azért ne aggódjunk cornerbackünk miatt, éhen halni így sem fog, de egy kicsit cap barátibb pénzt kap és évekre bebiztosíthatunk egy klasszis CB párost.

A szerződés: 5 év/27,5 millió $ (10 millió garantált)

2015: 3,5M
2016: 5,7M
2017: 5,8M
2018: 6,1M
2019: 6,4M

Összegzés

Érkezett négy új szabadügynök, akik nem kevés pénzbe kerültek, két játékosunk pedig új szerződést kapott. Több lyukat is sikerült betömni, de szükség lesz a draftra is. A támadófalat sikerült megerősíteni, az offense-be maximum 1-2 project player kell. A védelem átalakítása megkezdődött, de érdemes lesz figyelni a játékosbörzét, a pass rusherek majdnem olyan színvonalat képviselnek, mint egy éve az elkapók.

A draftnak tehát úgy megyünk neki, hogy 9,909,187 dollár maradt a fizetési sapka alatt. A rookie-k fizetése ebből kb. 5 millió dollárt foglal majd el, marad tehát 4-5 millió dollár közötti összeg, ami biztonsági tartaléknak megfelelő lesz. Záró részként érkezik a játékosbörze is!

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr397035705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása