Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Amari Cooper WR, Alabama

2015. január 30. - Asbee

Továbbra is az offense van terítéken, itt egy top 5 tehetség Amari Cooper személyében.

1994. június. 18-án született a napfényes Miamiban. A Miami Northwestern High School elkapója volt, ahol Teddy Bridgewater átadásait szelídítette meg. A középiskola befejeztével részt vehetett a 2012-es Under Armour All-American Game-en, ahol egy 75 yardos TD-vel és egy 93 yardos visszahordással vétette magát észre. A focin kívül kosárlabdában és rövidtávfutásban is remekelt. 4 csilagos prospectnek ítélték, a Rivals.com a 45-dik legjobb játékosnak és a 6-dik legjobb elkapónak rangsorolta. Természetesen több helyre is hívták, ő azonban az Alabamát választotta egyeteméül.

Már freshmanként komoly játékidőt kapott és az utolsó 9 összecsapáson kezdhetett is. 1000 elkapott yarddal és 11 touchdownnal hálálta meg a bizalmat, utóbbival megdöntötte Al Lary 62 éves csúcsát. A BCS Bowlon is nagy szerepet vállalt a Notre Dame megsemmisítésében. Természetesen All-American Freshman csapatba választották. Másodévesként valamelyest visszaesett a teljesítménye, 736 yardot és két TD-t ért el, de csak 12 összecsapáson szerepelhetett. Juniorként alaposan odacsapott a lovak közé és sorra döntötte meg a rekordokat. A végeredmény: 124 elkapás, 1767 yard, 16 TD.

Erősségei: kiváló egyensúly és gyorsaság, amelyeknek köszönhetően meg tudja verni a press coverage-t és megégetni a védőt üres területen is. Remekül gyorsul, a legjobb cornerbackeket is képes volt lerázni magáról. A legnehezebb elkapásokat is könnyen abszolválni tudja. Átlagon felüli szem-kéz koordináció. A legmagasabb ponton kapja el a labdát. Blokkolásban is hatásos tud lenni. Néha csalóka lehet a kiváló statisztika, de az ő esetében megvannak a képességei ahhoz, hogy a profik között is helytálljon.

Gyengeségei: hajlamos elszabadulni az útvonalaitól és túl sok labdát ejt el, pl. csúnya drop 2013-ban az Auburn ellen. Ugyan nincs akkora sebessége, mint Sammy Watkins-nak és nem is olyan magas, mint Mike Evans, de így is nehéz negatívumokat találni a játékában.

Az idei évfolyam legmagasabban rangsorolt WR-e, aki igen produktív egyetemi karriert tudhat maga mögött. Rögtön megdöntötte Julio Jones freshman rekordjait, majd idén az SEC konferenciában állított fel csúcsokat. Marqise Lee-hez hasonlítják, de tartósságban veri a Jaguars elkapóját. Reális esélye van arra, hogy a legjobb 5-ben gazdára találjon.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr627116315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása