Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Érdemes-e taget adni JPP-nek?

2015. február 08. - Asbee

A következő hetek egyik slágertémája Jason Pierre-Paul lejárt szerződése lesz. Defensive endünk bebizonyította, hogy továbbra is képes magas színvonalon játszani és a hírek szerint csapatunk is kész a további együttműködésre. Lássuk érdemes-e franchise taget rakni játékosunkra.

Ha megkapja JPP, az azt jelenti, hogy egy egy éves kontraktust kap, amely az öt legnagyobb fizetésű defensive end járandóságának átlagából jön ki eredményül. Kaphat exlusive vagy non-exlusive franchise taget. Az első esetben csak csapatunkkal tárgyalhat a játékos, míg a másodiknál más franchise-ok is felvehetik vele a kapcsolatot. Ha érkezik egy ajánlat, akkor lehetőségünk van azt matchelni. Ha ez megtörténik, akkor marad Pierre-Paul, ha nem, akkor két első körös draft cetlivel gazdagodunk. Ennek a bekövetkezésére azonban elég kevés az esély.

Kik lesznek még szabadügynökök? A legnagyobb név Greg Hardy, akinek az értékét alaposan lecsökkenti pályán kívüli viselkedése, az "asszonyverési" balhékból ő is kivette a részét. Emiatt nem valószínű, hogy megtartja őt a Panthers, jelenlegi értékét pedig csak becsülni lehet. Az azonban biztos, hogy az ilyen jellegű viselkedés nem fér bele a Giants mentalitásába. A következő nagy név Jerry Hughes, aki Buffalo-ban megtalálta önmagát és az elmúlt két szezonban egyaránt 10-10 sacket szerzett. Rajtuk kívül nincs más klasszis, olyan játékosokat találunk csak, mint Kory Biermann, Da'Quan Bowers, vagy George Selvie. Túlzás nélkül állítható tehát, hogy a legsokoldalúbb és a legjobb leendő free agent Jason Pierre-Paul.

A klasszis defensive endek ritkán látnak piacot és érzésem szerint JPP-t sem szabad kiengedni oda. Mind a futás mind a passzjáték ellen képes brillírozni, az ilyen stílusú játékos pedig ritka a posztján. Műtéte után 2013-ban csak árnyéka volt önmagának, de minden problémán felül tudott kerekedni és tavaly újra régi önmaga volt. Erősen fejezte be a szezont, az utolsó öt mérkőzésen 9 sackig jutott, játékára azonban előtte sem lehetett panasz, a szereléseket szorgosan gyűjtötte.

Ő is nyitott a maradásra, így nincs más hátra, mint odaadni neki a franchise taget, utána pedig gyorsan megegyezni vele új hosszútávú kontraktusáról. Top 5 környéki pénzt fog kapni, egy Chris Long vagy Robert Quinn körüli fizetést kaphat. Nem lesz tehát olcsó, azonban a védelem jelenlegi helyzetében nagyon nagy szükség van egy klasszis pass rusherre.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr887153181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása