Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Shane Ray DE, Missouri

2015. február 10. - Asbee

Valószínűleg a védelemre kell koncentrálnunk a tavaszi draft első körében, így érdemes megemlíteni Shane Ray nevét is. A Missouri passzsiettetője sack rekordot állított fel, aminek köszönhetően az SEC legjobb védőjátékosának választották. Lássuk kiről is van szó.

1993-ban született egy elég balhés környéken Kansas City-ben. A Bishop Miege High School tanulójaként futballban és atlétikában is jeleskedett. Seniorként 100 szereléssel és 10,5 sackkel fejezte be az évet. Atlétikába a súlylökés volt a fő száma. A Rivals.com a 17-dik legjobb gyenge oldali DE-nek és 3 csillagos prospectnek rangsorolta. A Notre Dame a Kansas és a Wisconsin hívó szava ellenére a Missouri egyeteme mellett döntött.

Első egyetemi évét redshirt miatt kihagyta, majd egy esztendővel később 16 szereléssel zárt. 2013-ban Kony Ealy és Michael Sam mellett is ki tudott tűnni, aminek 39 tackle és 4,5 sack lett az eredménye. Az igazi áttörés azonban tavaly következett be. 14,5 sackjével rekordot állított fel, amelyből nyolcat az első öt összecsapáson szorgoskodott össze. A mutatott játék természetesen All-American tagságot és az SEC legjobb védőjátékosának járó címet jelentette. 

Erősségei: kiváló atléta, 4,44 másodperces 40 yard és 40 inch feletti súlypontemelkedés. Hihetetlen jól lő ki a snapnél, első lépésével meg tudja verni az offensive tackle-t. Megvan az egyensúlyérzéke és a rugalmassága ahhoz, hogy levágja a sarkokat. Karjait is jól használja, erőteljeset tud ütni az ellenfelén. Swim move-jának köszönhetően a fal belső részén is be tud törni. Könnyen megtalálja a játékszert és a labdás ember irányába ered. Hosszú ideig kergetni tudja a futót. Édesapja, Wendell Ray a Minnesota Vikings választottja volt az 1981-es draft ötödik körében.

Gyengeségei: túlságosan is atletikus képességeire támaszkodik, technikáján van még mit csiszolni. Gyenge a futás ellen. Ha egyszer már elkapták, utána nehezen szabadul a falembertől. Időnként túlságosan is agresszív (Alabama elleni kiállítás). Alacsony egy klasszikus 4-3-as defensive endhez képest (6'3").

A top 5 közelébe várják, nem lenne meglepetés ha a kilencedik helynél nem lenne már elérhető, de az sem ha igen. Ugyan védelmünk inkább a nagyobb testalkatú pass rushereket részesíti előnyben, de az ő helyét is meg lehetne találni. A defensive line vérfrissítésére még JPP megtartása esetén is szükség lesz, ha pedig az első nyolcban valóban nem kerül kiválasztásra Ray, akkor minden bizonnyal elhangzik a Giants war roomban a neve.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr507159829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása