Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Milyen fizetésre számíthat JPP?

2015. március 04. - Asbee

Ahogyan vártuk Jason Pierre-Paul megkapta a franchise taget, az ezt követő lépés pedig a hosszútávú kontraktus kötése lesz. Nem lesz olcsó defensive endünk megtartása, de ez már a tagből is kiderült. A megállapodásra nyár elejéig van lehetőség, most lássuk mekkora pénzre számíthat JPP.

Játékosunkat a 2010-es draft első körében szereztük meg és annak ellenére jól mutatkozott be a ligában, hogy Justin Tuck, Osi Umenyiora és Mathias Kiwanuka mellett csak kiegészítőszerep jutott neki. Az igazi áttörés egy évvel később következett, 16,5 sackjével és számos nagy játékával kulcsszerepe volt a Super Bowl győzelemben. Ezután visszaesés következett, 2012-ben hátfajdalmai miatt nem volt már olyan hatékony a pass rush-ban, de a futás ellen továbbra is jól szerepelt, aminek Pro Bowl szereplés lett az eredménye. Az offseasonban meg is műtötték, amire rá is ment a 2013-as szezonja. Szerencsére tavaly visszatalált a helyes útra és gyengébb kezdés után az idény második felére (némi változtatásoknak köszönhetően is) belelendült. 77 szerelésével az egyik leghatékonyabb DE volt a futás ellen és 12,5 sackes teljesítménye is jónak mondható.

A jelenlegi franchise tag 14,8 millió dollárt garantál neki 2015-re. A top 10 fizetés így néz ki a posztján (évenkénti átlagfizetés tekintetében):

1. J.J. Watt: 6 év, 100M $ (51,8M garantált)
2. Mario Williams: 6 év, 96M $ (31,4M garantált)
3. Robert Quinn: 4 év, 57M $ (41,1M garantált)
4. Charles Johnson: 6 év, 76M $ (32M garantált)
5. Chris Long: 4 év: 48,2M $ (23,5M garantált)
6. Calais Campbell: 5 év, 55M $ (17M garantált)
7. DeMarcus Ware: 3 év, 30M $ (20M garantált)
8. Jurrell Casey: 4 év, 36M $ (20,5M garantált)
9. Michael Johnson: 5 év, 43,7M $ (18M garantált)
10. Everson Griffen: 5 év, 42,5M $ (19,8M garantált)

Ne legyenek illúzióink, JPP mindenképp top 10 fizetést kap majd, persze annak is inkább az első felébe várhatjuk. J.J. Watt 16,6, Everson Griffen pedig 8,5 millió dolláros átlagfizetést kap. A korábbi írások egyikében, mikor csapatunk jövőjéről elmélkedtem, akkor egy Chris Longéhoz hasonló szerződést vártam. Ezt az értéket nagyjából most is tartom, ez egy reális kiindulási alap lehet mindkét fél számára.

Az első pont a szerződés évei. A defensive end a legjobb korban van, 4 és 6 év közötti kontraktusra számíthat. 26 éves múlt, ha nem történik semmi váratlan 31-32 éves koráig topformában tud maradni.

Mekkora lehet a teljes összeg? Jelen pillanatban azt gondolom, hogy 11-14 millió dolláros átlagfizetésre számíthat JPP. Calais Campbellnél vélhetően többet fog keresni, de nem ér annyit, mint Watt vagy Williams. És hogy minek a függvénye lehet a teljes összeg?

Ez a garantált tartalom függvénye is lehet, illetve leendő szabadügynökök szerződése is befolyással lesz (gondolok itt pl. Greg Hardy-ra). A top 10 szerződés garantált tartalmai átlagosan 49%-ot foglalnak a kontraktusok teljes összegéből. Ez lehet egyfajta határ is, hogyha ez alatti értékben kapja a "tutit" JPP, akkor magasabb, ha e felett akkor pedig alacsonyabb értékű szerződésre számíthat. Persze mindenképp figyelembe kell venni a korábbi hátműtétet és az év eleji formaingadozást is.

Lássuk hát a számokat. Amit most reálisnak tartok az a következő: 5 év, 65M $ (30M garantált). Ezzel a negyedik lenne a listánkon, amivel mindenképp elégedettnek kellene lennie. Soknak számít elsőre az évi 13 millió dollár, de a garantált összeg csak átlagosnak számít. Inkább egy farnehéz szerződést várok, ami folyamatosan jó teljesítményre ösztönözné játékosunkat. Ez esetben akár már a harmadik szezon után megválhatnánk JPP-től, viszont ha Rolle-hoz hasonlóan jól játszana, akkor valószínűleg mi sem bánnánk a kicsit magasabb fizetést.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr47241339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása