Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Dante Fowler Jr., DE/OLB

2015. március 07. - Asbee

Régen volt már prospect ismertető, így itt az ideje egy újabbnak, megismerkedhettek az idei klasszis passzsiettetők egyikével, aki nem más mint Dante Fowler Jr.

1994. augusztus. 3-án született Floridában a napfényes St. Petersburg városában. Középiskolában a Lakewood High School játékosa volt, ahol nemcsak futballban, de súlylökésben is remekelt. A Rivals.com 5 csillagos tehetségnek és a harmadik legjobb defensive endnek rangsorolta. Részt vehetett a 2012-es Under Armour All-America Game-en. Eredetileg a Florida State-re commitolt, de megváltoztatta a döntését és a Florida Gators játékosa lett.

Freshmanként szélső linebacker volt és 13 mérkőzésen szerepelt, először a Missouri ellen kezdhetett. 30 szerelésig és 2,5 sackig jutott. Egy évvel később természetesen produktívabb volt, ráadásul 2013 utolsó két mérkőzésén csapatának kapitánya is volt. Végül 50 tackle-vel és 3,5 sackkel zárt. Az idényt követően sokat fogyott, testtömege 277 fontról 260-ra ment le. Ennek meg is lett az eredménye, 8,5 sack és 60 szerelés formájában. Will Muschamp távozása után úgy döntött, hogy ő is lelép Floridából, így jelentkezett a draftra.

Erősségei: roppant sokoldalú. Játékszituációtól függően volt DE, DT és OLB is. Két- és három pontos állásból is indult, néha coverage-ban is kipróbálták. 2014-ben elsősorban a "Buck" linebacker pozíciójában szerepelt. Azt mondják, hogy agresszíven használt kezei és dinamikus stílusa miatt elsősorban 3-4-ben lehet jövője. Atletikussága és könnyű lábai jó kombinációt képeznek erőteljes testfelépítésével, emiatt nem túl kellemes ellene játszani.

Gyengeségei: ha tovább szeretne lépni még kicsit erősödnie kell, nagyobb erővel kell támadnia ellenfeleit. Jobban fel kell ismernie a játékot, néha megégett a backfielden és éppen lemaradt a labdás emberről. Javulnia kell a futójáték ellen.

Combine eredmények

Méretek: 6'3" és 261 lb
40 yard: 4,6 s
20 yard shuttle: 4,32 s
3 cone drill: 7,4 s
Súlypontemelkedés: 32,5 inch
Helyből távolugrás: 9'4"
Fekvenyomás: 19

Az NFL-ben Terrell Suggs-hoz hasonlítják, így nem véletlen, hogy inkább 3-4-be képzelik el őt a scoutok. Persze láttunk már olyat, hogy ennek az ellenkezője történt meg és méretei alapján valóban 4-3-ban is sikeres lehet a profik között. Személyisége rendben van és sokoldalúságára sem lehet panasz, ezek pedig mind olyan jellemvonások, amelyek miatt valószínűleg megakadt rajta játékosmegfigyelőink szeme. Ha elérhető lesz a 9-dik választásnál, akkor a neve minden bizonnyal felmerül majd a Giants war roomban.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr987248889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása