Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hogyan is néz ki csapatunk kerete?

2015. március 15. - Asbee

Több nagynevű játékos is gazdára talált már a szabadügynök piacon, de a csapatok kerete változni fog még. Itt az idő tehát megállni egy pillanatra és szétnézni, hogy melyek azok a pozíciók ahol már most rendben vagyunk és hová várható még erősítés.

A franchise QB adott Eli Manning személyében, aki azonban új szerződést kaphat, hiszen jelenlegi kontraktusa a következő szezon végén lejár. Persze képességéhez képest így sem keres extrém sokat, így érzésem szerint nem sokat lehetne spórolni vele. Cseréje valószínűleg 2015-ben is Ryan Nassib lesz.

A running back posztot sikerült egy éve felfrissíteni, Rashad Jennings és Andre Williams is korrekt szerzeménynek bizonyult. Egy 3rd down backre azonban még szükség volt, ebbe a szerepkörbe pedig Shane Vereen érkezett. Fő ereje az elkapásokban és a blokkolásban rejlik. Sikerült meghosszabbítani Henry Hynoski szerződését, így a remek fullback tovább törheti az utat játékostársainak.

Tovább erősödött az elkapók névsora is, bár Dwayne Harris elsősorban special team ász lehet. Szerződése alapján az offense-ben is számítunk majd rá, aminek lehet alapja, hiszen Victor Cruz súlyos sérülés után tér vissza, Beckhamnek és Randle-nek pedig minden segítség jól jön. Nem szabad elfelejteni Preston Parkert és Corey Washingtont sem, remek célpontjai lehetnek idén (is) Manningnek.

És akkor még nem ejtettünk szót Larry Donnellről, akinek fő ereje az elkapásokban rejlik. Mellette Adrien Robinson nem tudott kibújni az árnyékából, így várhatjuk egy tight end érkezését. Megoldást jelenthet Daniel Fells újraigazolása.

A két tackle valószínűleg továbbra is WIll Beatty és Justin Pugh lesz, egyelőre nincs ok a váltásra. Cserének érkezett Marshall Newhouse, de érdemes lesz figyelni a draft legtehetségesebb játékosait, könnyen érkezhet az első körökben ide egy játékos.

Egy guardra viszont még szükség lehet. Geoff Schwartz tavaly szinte végig sérült volt, John Jerry pedig nem volt elég meggyőző. A pozícióra tehát némi mélyítés és egy kezdő játékos is kell.

J.D. Walton szerepeltetése nem vált be, de szerencsére Weston RIchburg biztató jeleket mutatott guardként, így idén visszakerülhet eredeti pozíciójába. Helyettese a CFL-ből érkező Brett Jones lehet.

Áttérve a védelemre nagyobb lyukakat találunk. Az egyik legfontosabb lépés Jason Pierre-Paul megtartása volt, amit a franchise taggel sikerült abszolválni. Persze a hosszútávú szerződés még várat magára, a jelenleg helyzet egyik félnek sem lenne optimális. Jelen állás szerint túloldali társa Robert Ayers lehet, de komoly szerepet kaphat (elsősorban a passzjátékok ellen) Damontre Moore is. Nem szabad elfeledkezni a jól bemutatkozó Kerry Wynnről sem. Egy klasszis pass rusher érkezésére azonban még mindenképp szükség lenne.

A DT-k nagy sztárja Johnathan Hankins, aki egy éve a vártnál is jobban szerepelt. Persze egyedül kevés lesz, Cullen Jenkins-en pedig kijöttek az öregedés jelei. Kockázatot jelentene Jay Bromley kezdőként való szerepeltetése, Markus Kuhn pedig a keretbe kerülésért fog küzdeni. Egy jó képességű 3-tech defensive tackle komoly erősítést jelentene.

A linebacker sornak sokat jelent Jon Beason szerződésének átstrukturálása, ha egészséges marad akkor ő lesz a kezdő MLB. Ha nem, akkor az érkező J.T. Thomas láthatja el ezt a szerepkört, de Jameel McClaint is láttuk már ezen a poszton játszani. Devon Kennardtól sokat várhatunk az erős oldalon, újonc éve nagyon biztató volt. Visszatér a csapathoz Mark Herzlich, akinek jól sikerült 2014 második fele. Ugyan igazi klasszist most sem találunk a poszton (bár Beason az hogyha egészséges), de nagy harc lesz a kezdőbe kerülését.

A cornerback egység egyértelműen a védelem legerősebb része. A DRC, Amukamara, McBride hármast több csapat is elfogadná, még Walter Thurmond távozásával is erős ez a pozíció. Annyi változás még lehet, hogy Amukamara megkaphatja új szerződését, bár jelen pillanatban erre nem sok esély van.

A safety sor viszont kellően pocsék, a Nat Berhe-Cooper Taylor páros borzasztóan hangzik. Egy szabadügynök még biztosan érkezni fog és a draftról is várhatjuk az erősítést. Kár, hogy több free agent is elkelt már és a draft class is elég pocsék idén.

Összességében tehát egy átlag feletti offense-el és egy átlag alatti defense-el rendelkezünk. Eli nem felejtett el játszani, futóink és elkapóink pedig jó erőkből állnak. Minden azon fog múlni, hogy a támadófal melyik arcát mutatja. Védőfalunk sajnos már nem olyan félelmetes mint korábban, de egy-egy új játékos megszerzésével ütőképesebbé válna a csapatrész. A linebacker sor továbbra is átlagos nevekből áll, bár sok fog múlni Beason egészségi állapotán. A secondary felemás, a cornerback sor megfelelő, de a safety-k kevésnek tűnnek. Jól látható tehát, hogyha vérmes reményeink vannak, akkor kell még egy-egy hasznos szabadügynök igazolás és egy újabb jó draft, valamint 2011 után egy újabb csoda kell Manningtől és JPP-től is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr297268617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása