Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Randy Gregory DE, Nebraska

2015. március 18. - Asbee

Ahogyan már korábban olvashattátok számos nagy reményű passzsiettetőt találunk a leendő újoncok között, így most megismerkedhettek egy újabbal. Ő nem más, mint az ellentmondásos Randy Gregory.

1992. november. 23-án született Jacksonville-ben. Államról államra vándoroltak, végül a Hamilton Southeastern High School tanulójaként futballban és kosárlabdában is remekelt. Juniorként 92 szerelést és 17 sacket mutatott be, így a középiskola végén Indiana állam 15 legjobb játékosa közé rangsorolták. Számos iskolától kapott ösztöndíjat kosárlabdában is.

Gyenge tanulmányi eredményei miatt Junior college-ben kezdett, az Arizona Western College játékosaként 2011-ben 82 tackle-ig és 9 sackig jutott. A 2012-es esztendőt lábtörés miatt kihagyta. Ezután a Purdue egyetemére commitolt, de meggondolta magát és a Nebraska játékosa lett. Ott rögtön 10 meccsen kezdett és nem vallott szégyent, 64 szerelése, 10,5 sackje és egy touchdownra visszahordott interceptionje alaposan felkeltette a szurkolók és a scoutok figyelmét is. All-Big Ten első csapatba választották és csapatának a legjobb védőjátékosa is ő volt. Számai 2014-re valamelyest visszaestek (igaz két összecsapást kihagyott), de 50 szerelése és 7 sackje így is jónak mondható.

Erősségei: kiválóan használja méretét és karjait a blokkok ellen. Jól lő ki és remek sebességgel érkezik meg az ellenfél elé. Soha nem adja fel, hosszú yardokon át képes üldözni a labdás embert. Képes lehet még tömeget és izmot növelni. Könnyű lábakon áll, jól mozog laterális irányba az ellenfelek elől, szabad területen is jól érzi magát. Sokoldalúságát jól kihasználhatja, a támadófal tagjaként és álló helyzetből is kipróbálták. Sípszóig harcol a labdáért.

Gyengeségei: sovány és nyurga testfelépítés, erősödnie kell ha a profik között is domináns szeretne lenni. Karjaival nagyobb erőt kell kifejtenie. Időnként ki tudják vonni a játékból és hátrébb tudják lökni. Nem alakultak még ki pozíciójához szükséges ösztönei. Elsősorban 3-4-es szélső linebackerként lehet jövője. Lábtörés miatt a teljes 2012-es szezont kihagyta.

Combine eredmények

Méretek: 6'5" és 235 lb
40 yard: 4,64 s
Fekvenyomás: 24
Súlypontemelkedés: 36 1/2
Helyből távolugrás: 10'5"

Korrekt egyetemi karriert tudhat maga mögött és nem véletlenül tartják az idei draft egyik legjobb játékosának, ugyanakkor kockázatos választás lehet leendő csapata számára. Tömege egyelőre nagyon kevés és hosszú órákat kell majd eltöltenie az edzőteremben. Túlságosan nyers, de kellő munkával remek játékossá faragható. Elmondása szerint inkább a 3-4-es OLB poszt lehet az övé. Emiatt úgy érzem elsősorban nem ő a mi emberünk és valószínűleg már a draft első 5 választása között gazdára talál.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr657279513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása