Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Elkapót az első körben?

2015. április 09. - Asbee

Számos mockot olvashatunk a draft közeledtével, amelyek eléggé változatosra sikerednek, több játékost is megemlítenek csapatunkkal kapcsolatban. Meglepően hathatnak azok a jóslatok, amelyek WR-t várnak az 1/9-es választáshoz. Vajon van ezeknek alapja? Mindjárt megpróbálom kideríteni.

A tény az, hogy rendkívül jó névsor áll rendelkezésünkre az elkapók között. Odell Beckham Jr. 2014-ben a legjobb rookie volt a támadók között, Victor Cruz pedig az egyik leghatékonyabb slot WR a ligában (akit az oldalvonal mellett is be lehet vetni). Rueben Randle fokozatosan fejlődik és erősen zárta az évet, harmadik számú célpontnak megfelelő. Preston Parker kellemes meglepetés volt tavaly, aki beugróként helytállt. Corey Washington roppant kevés lehetőséget kapott, a Colts B csapatának secondary-jét azonban dominálta. Újraigazoltuk a szezon közben megszerzett Kevin Ogletree-t, akinek a rutinja sokat érhet és a Dallas-ból érkező Dwayne Harris-nek is hozzá kell tennie a magáét elkapásokban is. A helyzet tehát az, hogy kapásból 7 olyan játékosunk van, akik elégnek tűnnek az 53-as rosterre.

Csapatunk azonban nem feltétlenül a hiányposztokra draftol, inkább a legjobb elérhető játékos megszerzése lebeg a szakmai stáb szeme előtt. Ez esetben pedig nem véletlenül dobták be Kevin White és Amari Cooper nevét. Ha valamelyikük elérhető lesz a 9-dik választásnál, akkor  nagy valószínűség szerint a Giants big boardján is elől lesznek. Ne feledjük, anno Jason Pierre-Paul és Prince Amukamara is telített posztra érkezett.

Mi okozhatja White vagy Cooper csúszását? Ehhez mindenképp az kell, hogy Jameis Winston és Marcus Mariota is gazdára találjon. Leonard Williams a draft legjobb játékosaként tuti top 3-as pick, így őt is kihúzhatjuk. A pass rusherekért biztosan nagy lesz a kereslet, az első DE/OLB kiválasztása akár egy lavinát is elindíthat és egy trade-et sem zárok ki. Nem lepődnék meg ha valaki beleszerelmesedne Brandon Scherff és Danny Shelton játékába, de (nem is olyan) kis túlzással Trae Waynes-re is rábökhet valaki. Kevin White és Amari Cooper is top 5 körüli tehetség, vajon futni hagynánk őket vagy szokásunkkal ellentétben megpróbálnánk értékesíteni a picket?

A választás mellett szól a már korábban felvázolt BPA elv és az is, hogy a jövőben elkapóink is erősítést kaphatnak. Cruz súlyos sérülésből jön vissza, ha pedig nem teljesít jól idén akár meg is válhatunk tőle. Randle eddig roppant inkonzisztens volt profi pályafutása alatt, ráadásul a szerződése is lejár. Beckhamre pályázni fognak a cornerbackek, így neki is szüksége lesz a támogatásra (illetve ne feledjük idény eleji sérülését sem). Jerry Reese korábban lenyilatkozta, hogy az első körben leginkább egy playmaker megszerzését támogatja, ez pedig jelen esetben egy elkapó vagy egy passzsiettető megszerzését jelentheti.

És hogy mi szól a WR pick ellen? Az, hogy Cruz sérülése ellenére is az offense egyik legjobb részéről beszélünk, ráadásul a passzjáték elitközelivé vált 2014 végére. A "vízhordók" között is találunk hasznos játékosokat, Parker a tavalyi év egyik pozitív meglepetése volt és Washingtontól is nagy dolgokat várnak a szurkolók. Számos lyukat találunk a keretben és a támadók közé inkább csak a fal befoltozására van szükség, a védelem jóval nagyobb segítségért kiált. A tavalyi "broken offense" sajnos "broken defense"-é változott. JPP egyelőre tag alatt áll, Hankins pedig egyedül kevés középen. A linebacker sorban Beason egészségében és Kennard tehetségében bízhatunk és legalább egy safety is kell még. Tavaly szétfutottak minket, a fő prioritás tehát a játék ezen elemének feljavítása kell hogy legyen. Utolsó érvként azt is meg kell említeni, hogy nem túl egészséges két egymást követő évben az első körben ugyanarra a posztra draftolni.

Összegezve tehát a leírtakat nem feltétlenül támogatnám egy elkapó megszerzését az első körben. Nálam az idei elsődleges prioritás a védelem, a támadófal is csak utána következik, ahová inkább proejct playerek draftolását szorgalmaznám. Kevin White-ot New Yorkba invitáltuk, ami azt jelentheti a csapatoknak, hogy érdeklődünk iránta, ez azonban az ellenfelek megtévesztése is lehet. Ha benn marad 1/9-nél valószínűség szerint megpróbáljuk értékesíteni a draft cetlit és hátrébb lépünk. Jelen pillanatban ezt, vagy egy pass rusher megszerzését szorgalmaznám.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr527354946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása