Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Ereck Flowers OT, Miami

2015. április 18. - Asbee

Védőoldalon már volt szó olyan játékosokról, akik becsúszhatnak a legjobb 10-be, most következik egy támadó, ő pedig nem más, mint Ereck Flowers.

1994-ben született Miamiban. A Miami Norland Senior High School középiskolájában kezdett el focizni. Mint az sejthető ez nem is ment neki rosszul, hiszen a Rivals.com 4 csillagos tehetségnek és a 20-dik legjobb offensive tackle-nek rangsorolta. Az egyetemre is maradt "otthon" és a Miami iskolájában folytatta pályafutását.

Ez nem is sikerült rosszul, hiszen újoncként 12 mérkőzésen szerepelt jobb oldali tackle-ként. Egy évre rá átkerült a vakoldalra, ahol 2014-ben is folytathatta munkáját, összecsen 23 összecsapást húzott le az LT posztján. Tavaly egy porcsérülés hátráltatta, ami ellenére pályára tudott lépni és All-ACC második csapatba választották.

Erősségei: megvan az egyensúlya és a gyorsasága ahhoz, hogy a második vonalba is felérjen blokkolni. Széles vállakkal rendelkezik, ráadásul iszonyat nagy testű, így nagy felületet foglal el a falból, ami segíti a pass protectiont. Ezt a tulajdonságát a futásblokkoláshoz is felhasználja, könnyedén teszi odébb a védőt. Alkatához képest mozgékony. A fal mindkét szélén el lehet képzelni a profik között is.

Gyengeségei: szenvedni tud a kisebb méretű pass rusherek ellen, akik be tudnak vágni középre és elkapni a running backet. Ha eltéveszt egy lépést, utána már nehezen javítja ki a hibáját. Kézhasználatán sokat kell javítania ha kezdő szeretne lenni az NFL-ben. Kicsit konzisztensebbnek kell lennie.

Combine eredmények

40 yard: 5,31 s
Fekvenyomás: 37

Mint látható, komoly upside-dal bíró játékossal állunk szembe, akivel azonban még sok dolga lesz leendő profi csapatának. Komoly munkája volt abban, hogy Duke Johnson a Miami legeredményesebb futója legyen és Seantrel Henderson jó újonc éve is hatással lehet a megítélésére. Karrierje elején még nem kellene a kezdőcsapatba állítani, emiatt nem is top 10 tehetség nálam. Olyan szempontból jó szolgálatot tehetne csapatunknál, hogy néhány év múlva Will Beatty helyére be lehetne építeni, de a 2. körben nagy valószínűség szerint már nem lesz elérhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr967377850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása