Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hová erősítsünk a drafton?

2015. április 21. - Asbee

A szabadügynök piac érdemi része eltelt, egy ideje mindenki a draftra koncentrál. Több játékos neve is felmerült az első kört illetően, de a közeljövőt nem ez az egy választás fogja meghatározni. Foglaljuk tehát össze a jelenlegi helyzetünket és nézzük melyek azok a csapatrészek, amelyek erősítésért kiáltanak.

QB

Eli Manninget senkinek sem kell bemutatni, cseréje pedig továbbra is Ryan Nassib lesz. Az előszezonban látni fogunk majd valamit Ricky Stanziből is.

RB

Nagyon rosszkor jött tavaly David Wilson visszavonulása, de Rashad Jennings korrekt igazolásnak bizonyult, Andre Williams pedig már újonc évében komoly hatással volt az offense-re. A Wilsonnak szánt szerepkörre érkezett a Pats-től Shane Vereen. Negyedik számú running backként a rosterre csúszhat Orleans Darkwa is, több van benne mint Michael Coxban vagy Chris Ogbonnayában. Az utat Henry Hynoski fogja törni előttük.

WR

Odell Beckham Jr. a legjobb rookie volt tavaly, posztján pedig rögtön a legjobb játékosok közé emelkedett. Persze nem szabad elkényelmesednie és továbbra is keményen kell dolgoznia. Victor Cruz súlyos sérülésből jön vissza, de felépülése jól halad és ott lehet majd az edzőtábor kezdetén. Rueben Randle továbbra is inkonzisztens volt, ez az év döntő lehet karrierje további részét illetően. Preston Parker kellemes meglepetésnek bizonyult, idén is hasznos tagja lehet a passzjátéknak. Cruz helyére beugorhat Dwayne Harris is, akinek azonban elsősorban visszahordóként kell majd remekelnie. Corey Washington draftolatlan játékosként került rosterre, de idén is bizonyítania kell majd az előszezonban.

TE

Adrien Robinson helyett Larry Donnell lett egy éve a kezdő tight end, akinek voltak jó és kevésbé jó mérkőzései is. Daniel Fells többet csinált a vártnál, veszélyes red zone célponttá vált. A preseasonban akár Jerome Cunningham is bejátszhatja magát a keretbe.

Támadófal

A vakoldali tackle Will Beatty lesz, aki feledtetni tudta 2013-es borzalmas évét. Sokan guardként szeretnék látni Justin Pugh-t, de eddig helytállt tackle-ként, igaz nem tudott annyit fejlődni rookie éve után mint azt vártuk volna. Cserének Marshall Newhouse érkezett. Geoff Schwartz balszerencsés szezonon van túl, de visszatérésével komoly javuláson mehet át a futójáték. A helyettese Weston Richburg volt, aki tipikus, hibáktól sem mentes újonc teljesítményt nyújtott, de az igazi helye a fal közepén lesz. Újraigazoltuk John Jerry-t, akinek felemás a megítélése, de ne feledjük, hogy végigjátszotta az elmúlt 3 évet.

Védőfal

A legnagyobb lépés Jason Pierre-Paul tagelése volt, aki remélhetőleg új szerződést kap a szezon kezdete előtt. Persze az is lehet, hogy csapatunk vezetősége kivár, hiszen az elmúlt szezont nem a legjobban kezdte korábbi első körös játékosunk és emiatt nem szeretnék hosszú évekig leláncolni a defensive endet. Robert Ayers tavaly a vártnál kevesebb lehetőséget kapott, de mikor pályára került akkor nem lehetett rá panasz. Damontre Moore-nak is voltak szép momentumai, neki kedvezően hathat Steve Spagnuolo visszatérése. Geroge Selvie megszerzése a futás elleni védekezést segítheti. Nem szabad megfeledkezni Kerry Wynnről sem, akinek újonc létére interceptionje is volt.

Johnathan Hankins a védelem egyik legjobbja volt 2014-ben, a futás és meglepő módon a passz ellen is helytállt (senki nem gondolta volna, hogy 7 sacket is szerez). Helyettese Kenrick Ellis lehet, aki jó képességekkel rendelkezik, de nem sok lehetőséghez jutott a Jets-ben. 3-tech-ben Jay Bromley-nak kell előlépnie, hiszen Cullen Jenkins nem mai gyerek, Markus Kuhntól pedig már a rosterre kerülés is siker lenne.

LB

Az első lépés Jon Beason szerződésének átstrukturálása volt, aki kezdő lehet abban az esetben, ha egészséges tud lenni. Sérülése esetén valószínűleg ismét Jameel McClain lesz a kezdő MLB. Jacquian Williams és Spencer Paysinger helyére J.T. Thomas és Jonathan Casillas érkezett, meglátjuk mennyire jelentenek majd előrelépést. Az erős oldal Devon Kennardé lesz, akiben nagy reményünk van, hiszen hosszú évek után végre kinevelhetünk egy klasszis linebackert. Meg kell említeni Mark Herzlich nevét is, aki erősen zárta a tavalyi esztendőt és meg is kapta a megérdemelt szerződéshosszabbítást.

CB

A minőség adott, az egyetlen kérdés játékosaink tartóssága. A DRC, Amukamara, McBride hármas igen jó értéket képvisel - hogyha pályán vannak... Emiatt várhatjuk a poszt mélyítését, hiszen a hírek szerint Bennett Jackson és Chykie Brown inkább safety lesz.

S

Ez pedig azt hiszem mindent elárul a védelem hátsó vonaláról. Az egyik kezdő Nat Berhe lehet, aki tavaly a special team egyik ásza volt. Végre szerephez juthat Cooper Taylor is, akinek eddig nem volt szerencséje a sérülésekkel. A napokban érkezett Josh Gordy, ő a rotációban lehet hasznos. Állítólag nem zárható ki Stevie Brown visszatérése sem.

Összességében tehát látható, hogy a offense jobb erőkből áll, a skill pozíciókban több klasszisunk is van. Egyedül a falra szorul rá némi vérfrissítés, de tavaly általában jól sikerült megvédeni Manninget, a futások támogatása azonban borzasztó volt. Egy project playerre is szükség lesz, nem ártana megkeresni Beatty utódját. Sokan emlegetik Brandon Scherff nevét, ő azonban valószínűleg nem vakoldali tackle lesz a profik között, egy guardot vagy egy jobb oldali tackle-t viszont felesleges kiválasztani az első kör kilencedik lehetőségével. Elsősorban tehát egy guardot és egy tackle-t várok a hátsóbb körökben, de nem lepődnék meg egy elkapó kiválasztásán sem.

A védőfal nem olyan nevekből áll mint régebben, így sokan már az első körben ide választanának. Van benne ráció, több kiváló passzsiettetőt is találunk idén. Mélységünk van, de egy igazi klasszis még hiányzik JPP mellé. A védőfal közepén is hasonló a helyzet, az erősítés mértéke azon fog múlni, hogy vajon mennyire bízunk Bromley képességeiben. A linebacker sor mindig hiányposztnak számít New Yorkban, de abban az esetben ha valami csoda folytán Beason egészséges marad és Kennard sem áll meg a fejlődésben, akkor nagyot léphetünk előre idén. Safety-k gyakorlatilag nincsenek. Berhe eddig inkább csak special teamerként szerepelt, Taylor üvegből van cornerbackjeink átképzése pedig kissé komikus. A legjobb safety Landon Collins, akinek azonban időnként meggyűlt a baja a coverage-el, kérdés mennyire nézik ezt el csapatunkban.

Végszóként tehát elmondható, hogy elsősorban a védelem megerősítésére lehet számítani. Ugyan tavaly gyengén kezdett az offense, de McAdoo munkája végül elkezdett beérni, Beckham felépülése pedig szintén nagy lendületet adott. Védelmünknek elsősorban a futások megállításával akadt problémája, de a pass rush is felemásan szerepelt. A tavalyi broken offense után idén a defense robbant le, amelynek nagy szükség van a megerősítésére. A tavalyi után idén is kell egy erős draft, hiszen valószínűleg több leendő újoncunknak is rögtön bizonyíania kell majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr27380604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása