Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2015-ös draft tipp

2015. április 30. - Asbee

Bevett szokás, hogy minden évben megpróbálom megtippelni azokat a játékosokat, akiket draftolni fog csapatunk. Ennek leginkább csak az első körben van jelentősége, utána inkább egyfajta szerencsejátékra hasonlít az egész. Ez azonban mindig jó móka, így jöjjön 8 olyan játékos, akik kék mezbe öltözhetnek jövőre.

1/9: Brandon Scherff OT, Iowa

Hetek óta erről a pickről beszél mindenki, én pedig maradok a bandwagonon. Általában olyan játékosokat választunk az első körben akikre nem számítunk, de úgy érzem ez a tendencia most megfordul. Scherff az idei legjobb falember, így akár már a 9-dik választás előtt gazdára találhat (a Redskins lehet a másik állomáshely). Majdnem mindenben kiváló, egyedül lábgyorsaságán kell még javítania, illetve néha hajlamos túlságosan is agresszívvá válni. Kicsit az is rombolja az értékét, hogy jó eséllyel lehet belőle guard, ebbe a pozícióba pedig nem szokás a draft ezen szakaszában választani. Akárhogy is lesz jó értéket képvisel és megvan benne a potenciál, hogy kiváló játékos legyen az NFL-ben is.

2/40: Preston Smith DE, Mississippi State

A védőfalra is ráfér az erősítés, hiszen JPP egyelőre franchise tag alatt van, Robert Ayers sérülésből tér vissza, Damontre Moore pedig továbbra is kérdőjel. Termet alapján Preston Smith beleillik csapatunk rendszerébe, sokoldalúsága pedig komoly erénye lehet. 3rd downnál akár a 3-tech DT helyéről is indulhat. Ugyan nem ő a legdinamikusabb játékos, de képességei és motiváltsága vonzó játékossá teszik, aki valószínűleg már a 2. körben gazdára talál.

3/74: Ifo Ekpre-Olomu CB, Oregon

Potenciál benne is van, hiszen már egy évvel korábban jelentkezhetett volna a draftra és elég hamar gazdára is talált volna. Ennek ellenére maradt egy újabb évet az NCAA-ben, ahol elég balszerencsésen sikerült a zárás, hiszen december közepén ACL szakadást szenvedett. Ugyan lehetne kicsit termetesebb is, de egy turnover gépről beszélünk, aki iszonyat sok labdát szerzett. Ha nincs a sérülése akkor az első körben is vihető lett volna, így azonban látok rá esélyt, hogy a 2. nap végére csúszik. Annyiban hasonlít Walter Thurmondra, hogy egy egyetemre jártak és mindketten elszenvedtek egy-egy súlyos térdsérülést. Prince Amukamara és Trumaine McBride szerződése a végéhez közeledik, így jöhet a vérfrissítés a cornerbackekhez is.

4/108: Durrell Eskridge FS, Syracuse

Mert minden évben kell egy játékos a Syracuse-ról. Valószínűleg idegbajt kapnánk, ha a harmadik napra egy új safety nélkül vágnánk neki, de akár előfordulhat ez az eset is. Eskridge remek mérettel, labdaérzékkel és hatótávval rendelkezik, biztosan lesz több csapat is, akik értékelni fogják ezen képességeit. Nagy játékokat is be tud mutatni, így egy év "tanulás" után második évére akár már a kezdő szerepkörre is jó lehet.

5/144: Josue Matias G, Florida State

Ahogyan nevéből sejthető, dominikai származású, aki helyi gyerek, hiszen anno New Jersey-ből recruitolta a Florida State. Ott rögtön letette a névjegyét és 41 mérkőzésen lépett pályára. A legtöbb tapasztalatot bal oldali guardként szerezte, de kevés szerepet offensive tackle-ként is kapott. Méretei és atletikussága miatt a profik között is lehet majd keresnivalója.

6/186: C.J. Uzomah TE, Auburn

Gus Malzahn up-tempo offense-e miatt nem termett sok babér Uzomah számára, emiatt statisztikái sem túl impresszívek. Ennek ellenére kellemes meglepetés lehet belőle, hiszen mozgékonysága és jó kezei miatt valószínűleg elkel majd a drafton. Ugyan kicsit erősödnie kell még és blokkolásban sem az igazi, de edzői rendszeresen dicsérték tehetsége és önzetlensége miatt, így a 6. körben már jó értéket képvisel.

7/226: Xavier Williams DT, Northern Iowa

Kis suliból érkezik, aki fokozatosan fejlődött és mindent megtett azért, hogy szerepet kapjon az NFL-ben is. Aktív lábmunkával és elfogyhatatlan energiával rendelkezik a double team ellen, ugyanakkor kérdés, hogy felsőtestének ereje elég lesz-e egy szinttel feljebb is. Ugyan az egyetemen nose tackle-t játszott, de inkább egy 3-tech DT válhat belőle 4-3-ban, aki idővel odaférhet a rotációba.

7/245: Jamarcus Nelson WR, TCU

Apró termetű játékos, aki sebességével operál és elsősorban a visszahordásoknál lehet hasznos. A combine-on 4,28 másodperc alatt futotta le a 40 yardot, utolsó szezonjában pedig 4 (!) visszahordást is touchdownra hordott vissza. Mindössze 156 lb tömegű, tehát némi izom elférne még rá, de a draft ezen szakaszában már bevállalható egy ilyen húzás is, hiszen az adott csapat egy komoly ST fegyverrel erősödhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr207414038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása