Magyar New York Giants Szurkolói Blog

1/9: Ereck Flowers OT, Miami

2015. május 01. - Asbee

Lezajlott az idei draft első köre, a választottunk pedig Ereck Flowers lett a Miami egyeteméről. Most az ő bemutatóját olvashatjátok.

1994. április. 25-én született Miamiban. Középiskolába a Miami Norland High Schoolra járt. A Rivals. com 4 csillagos prospectnek és a 20-dik legjobb offensive tackle-nek rangsorolta. Újoncként 12 összecsapáson szerepelhetett jobb oldali tackle-ként, melyeken négyszer kezdhetett is. Második évében már teljes értékű kezdő szerepkört tudott kiharcolni magának, 2013 óta ő volt a Hurricanes vakoldali tackle-je. 2014-ben második All-ACC csapatba választották.

Erősségei: megvan az egyensúlya és a gyorsasága ahhoz, hogy a második vonalba is felérjen blokkolni. Széles vállakkal rendelkezik, ráadásul iszonyat nagy testű, így nagy felületet foglal el a falból, ami segíti a pass protectiont. Ezt a tulajdonságát a futásblokkoláshoz is felhasználja, könnyedén teszi odébb a védőt. Alkatához képest mozgékony. A fal mindkét szélén el lehet képzelni a profik között is. Támogatásával Duke Johnson a Miami történetének legtermékenyebb futója lett.

Gyengeségei: szenvedni tud a kisebb méretű pass rusherek ellen, akik be tudnak vágni középre és elkapni a running backet. Ha eltéveszt egy lépést, utána már nehezen javítja ki a hibáját. Kézhasználatán sokat kell javítania ha kezdő szeretne lenni az NFL-ben. Kicsit konzisztensebbnek kell lennie.

Combine eredmények

Méretek: 6'6" és 329 lb
40 yard: 5,31 s
Fekvenyomás: 37

Nagyon nagy testalkattal rendelkezik, már az első pillanatban kitűnik társai közül. A futásblokkolás tavaly csapatunk egyik gyengesége volt, Flowers pedig komoly segítséget adott Duke Johnsonnak. Lehet kicsit reach szaga van a picknek, de ez volt az egyik helyes döntés. Az idei draft class-tól én nem vagyok elájulva és gondban is voltam mikor az első körös választásunkat kellett megtippelni. Mikor az ember ilyen helyzetben van, akkor a helyes döntés a legjobb támadó- vagy védő falember kiválasztása. Nem az idei évnek szólt ez a pick, lesz még munka Flowers-szel, azonban hosszú távon ő lehet a left tackle. Pontosan ezért rangsorolták sok helyen hátrébb, mivel még nem kész termék, de ha bejön ez a project, akkor senki sem fog bosszankodni a kiválasztása miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr27419128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása