Magyar New York Giants Szurkolói Blog

2/33: Landon Collins SS, Alabama

2015. május 02. - Asbee

Meglepően, egy cserével indult a 2. nap.A kezdeményezők mi voltunk, a Titans helyére, a 2. kör elejére léptünk fel. Partnerünk a mi 2., 4. és 7. körös választásunkkal gazdagodott. A kiszemeltünk megvolt és Landon Collins-t húztuk be a cserének köszönhetően.

Játékosunk 1994. január. 10-én látta meg a napvilágot New Orleans városában. A Dutchtown High School tagjaként a focin kívül atlétikában is remekelt. Sophomore évében Eric Reiddel alkotott safety párost. Természetesen az offense-ben is helyet kapott, ott futóként remekelt és mindkét csapatrészben megállta a helyét. Csapatszinten a rájátszásban mindig elvéreztek, de egyénileg All-American játékosnak tartották. Részt is vett a 2012-es Under Armour All-America Game-en, ahol egy interceptionnel és egy jól megoldott goal line szituációval emelkedett ki. Atlétikában a rövidtávfutás volt a specialitása. A Rivals.com 5 csillagos prospectnek és a 2. legjobb safety-nek rangsorolta. Majdnem minden iskola igényt tartott volna szolgálataira, ő pedig az LSU-t és az Alabamát tartotta célpontjainak, végül pedig utóbbi mellett döntött.

Ott freshmanként csere volt és a special teamben kellett villognia. Ezt meg is tette, 10 szerelést is összeszorgoskodott, illetve blokkolt egy puntot. 2013-ban Vinnie Sunseri sérülése után kezdő lett és 70 szereléssel valamit 2 interceptionnel hálálta meg a bizalmat. 2014 az ő éve volt, 98 tackle-vel és 3 pickkel vezette csapatát, ezen kívül pedig természetesen All-Americannak választották.

Erősségei: jó felépítésű atléta könnyű lábakkal, akinek az irányváltásaira sem lehet panasz. Akár üres területen is erőteljesen és megbízhatóan tudja szerelni ellenfeleit. Közbe tud avatkozni és meghiúsítani a játékot. Inkább a játékszerhez közel érzi jól magát, de pass coverage-ban is javult, sokat tanult múltbéli hibáiból és a védelem mély zónájában is jól érzi már magát. Cornerback feladatokat is el tud látni. Igazi erőssége a futás ellen jön ki, rakétaként lő ki a labdás emberre és hezitálás nélkül eltünteti őt.

Gyengeségei: be kell bizonyítania, hogy ösztönei valóban megvannak-e. Időnként nem jól látta el coverage feladatait az elmúlt két évben.

Combine eredmények

Méretek: 6'0" és 228 lb
40 yard: 4,53 s
Súlypontemelkedés: 35 inch
Helyből távolugrás: 10'0"
3 cone drill: 7,38 s

Meglepő volt a trade, hiszen a draft korai szakaszában nem sűrűn szoktunk pozíciót váltani, de jelen pillanatban ez egy nagyon jó húzásnak tűnt. Ordas nagy need volt a safety pozíciója és Collins volt az egyetlen olyan játékos, aki még magas értéket képvisel. Ugyan elsősorban egy cover safety-re lett volna szükségünk, de a draft ezen szakaszában már kihagyhatatlan volt az Alabama klasszisa. Azt se feledjük, hogy kiválóan szerel és a futójáték ellen hatásos fegyver lehet, a védelem pedig tavaly szenvedett a földi támadások ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr117421136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása