Magyar New York Giants Szurkolói Blog

6/186: Geremy Davis WR, Connecticut

2015. május 03. - Asbee

A 6. körben a védelem után az offense következett, így a választással egy magas elkapó jött Geremy Davis személyében.

Játékosunk 1992. január. 10-én született a Georgia állambeli Lawrencenceville városában. Középiskolában a Norcross High School tanulója volt, onnan pedig a Connecticut egyetemén át vezetett az útja az NFL-be.

Ott 2011-ben mutatkozott be redshirted freshmanként, jelentősnek mondható játékidőt pedig 2012-től kapott, mikor 613 yardot és 1 TD-t mutatott be. Statisztikailag a legjobb évét juniorként érte el, mikor is 1000 yard felett zárt, erre pedig 1998 óta nem volt példa iskolájának történetében. Tavaly visszaesett, amiben egy lábsérülés és a gyenge irányítójáték is benne volt.

Erősségei: jó méretű játékos erős felépítéssel. Hosszú végtagokkal rendelkezik és jól használja testét. Le tudja húzni a labdát a magasból. Meg tudja nyerni az 50/50 szituációkat. Jól lövi be a labda pozícióját és remek reflexekkel rendelkezik. Könnyen el tud szakadni a LOS-ről, megtalálja a zónavédekezés határait és elérhető lesz az irányító számára. Ha az oldalvonal mellett kell futni érzi merre van a pálya széle. Nem retten el a blokkolástól sem. Az elmúlt 3 évben vezette csapatát az elkapásokban, 2014-ben csapatkapitány is volt. Mióta a Huskies az első osztályban szerepel ő az egyedüli elkapó aki összesítésben 2000 yard felett zárt.

Gyengeségei: nem elég gyors és néha felesleges lépéseket tesz meg route közben. Nehezen tud elszakadni az emberétől. Sokszor le kell lassítania, hogy újra visszanyerje sebességét, a védő pedig így be tudja lőni a helyzetét. Ugyan nehéz földre vinni, de nem képes sok yardot szerezni az elkapás után. Nem kapott semmilyen egyéni díjat és a teljesítménye visszaesett senior évére. Két meccset ki kellett hagynia lábsérülés miatt.

Combine eredmények

Méretek: 6'2" és 216 lb
Fekvenyomás: 23
Súlypontemelkedés: 36,5 inch
Helyből távolugrás: 10'4"
3 cone drill: 6,86 s

A draft előtt a kb. a 6-7. kör környékére jósolták Davis-t, így elmondható, hogy a helyén érkezett. Ami megfoghatta csapatunkat az a magassága, blokkolási képessége, illetve az, hogy csapatkapitány is volt. Maximum átlagos játékos lehet belőle, és kezdetben valószínűleg a special teamben kell kiérdemelnie a helyét - persze ha az aktív keretbe kerül.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr107425998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása